تهاتر چیست

تهاتر چیست

فرض کنید شهرداری بواسطه انجام کاری مانند پیمانکاری، مبلغی را به شما بدهکار است و شما هر زمان برای مطالبه آن اقدام می کنید به دلیل کمبود منابع مالی شهرداری موفق به دریافت آن نمی شوید. حال اگر قصد دارید ساختمانی بسازید و برای ساخت آن نیاز به مجوز شهرداری دارید می توانید در قبال تمام یا بخشی از طلبی که از شهرداری دارید درخواست تهاتر نمایید. حال اگر می خواهید بدانید تهاتر چیست و چگونه می توان از آن استفاده کرد پیشنهاد می کنیم در ادامه با ما همراه باشید.

معنی تهاتر در قانون

باید توجه داشت تهاتر زمانی قابل اجراست که دو طرف نسبت به یکدیگر، دِین هم موضوع داشته باشند. به تعریف قانونی تَهاتُر عبارت است از رفع دِین بصورت قهری (اجباری) نسبت به یکدیگر با موضوع یکسان، به مقدار متقابل، از یک جنس با اتحاد زمان و مکان مگر به اختلاف سبب که قابلیت معادل سازی آن نیز وجود دارد. تهاتر به سه نوع وجود دارد که بسته به شرایط می توانیم از هر کدام از آنها استفاده نماییم.

انواع تهاتر و شرایط اجرای آن

تهاتر به سه حالت قابل اجراست که عبارتند از:

  • تهاتر قانونی (قهری به معنی الزامی)
  • تهاتر قراردادی (توافق شرطی)
  • تهاتر قضایی (به دستور مراجع قضایی)

تهاتر قهری چیست

در این نوع، مبنای تهاتر بر قواعد قانونی بوده و رضایت طرفین مطرح نیست. برای تشریح بهتر لازم به ذکر است که در این نوع تهاتر، طرفین بر اساس قوانین در قبال دین متقابل بری (مُبرا) می شوند و هیچگونه روند قضایی برای آن انجام نمی شود. در صورتی که طرفین نسبت به تهاتر صورت گرفته شکایتی داشته باشند امکان طرح آن در محاکم قضایی وجود داشته و در دسته تهاتر قضایی جای می گیرد.

تهاتر قراردادی چیست

این نوع تهاتر غالبا برای حل و فصل بهتر مسائل مربوط به دیون تعریف شده است. به اینصورت که طرفین تهاتر می توانند نسبت به تعیین شروط و معادل سازی دیون توافق نمایند. با توجه به اینکه اغلب دیون نسبت به یکدیگر تفاوت هایی دارند این نوع تهاتر راهکار حل موانع تهاتر است.

تهاتر قضایی چیست

زمانی که طرفین تهاتر یا یکی از آنها نسبت به اصل و تهاتر صورت گرفته شکایتی داشته باشند امکان طرح آن در دادگاه وجود دارد. دادگاه نیز بر اساس قانون حکم می دهد که لازم الاجرا بوده و بر انواع دیگر تهاتر ارجعیت دارد.

دریافت مشاوره در خصوص تهاتر

اگر چنانچه تمایل دارید در خصوص تهاتر و نحوه استفاده از آن، اطلاعات کاملی را کسب کنید پیشنهاد می کنیم از طریق شماره زیر برای مشاور حقوقی تماس حاصل فرموده و ضمن پرداخت حق المشاوره سوالات خود را مطرح نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب سایت