قانون تجارت الکترونیکی ایران

قانون تجارت الکترونیکی

قانون تجارت الکترونیک در ایران به منظور ساماندهی کلیه فعالیت های کسب و کارهای اینترنتی وضع شده است. در این قانون که در 17 دیماه 1382 در مجلس تصویب و در 24 دیماه 1382 به تایید شورای نگهبان رسیده است مجموعه تعاریف، قواعد و الزامات مرتبط با حوزه تجارت الکترونیکی آورده شده است. در ابتدای این قانون 81 ماده ای با 7 تبصره به تعاریف اصطلاحات پرداخته شده و در ادامه به ملزومات، محدودیت ها، حمایت ها و قواعد کلی اشاره شده است.

دانلود قانون تجارت الکترونیکی ایران بصورت فایل pdf

برای مشاهده و دانلود قانون تجارت الکترونیکی از سایت وکیل سایا که محتوای آن عینا از سایت مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برداشته شده است، بر روی لینک زیر کلیک کنید:

دانلود فایل pdf قوانین تجارت الکترونیک ایران

ضرورت دانستن قوانین تجارت الکترونیکی

تمامی افراد فعال در حوزه وب و تجارت های الکترونیک می بایست به این قانون تسلط داشته باشند تا در چهارچوب و ضوابط قانونی فعالیت کرده و در صورت پایمال شدن حق آنها بتوانند اقدامات لازم جهت احقاق حق را انجام دهند. در زیر برای مثال به چند مورد کاربردی که در قانون تجارت الکترونیک ایران آورده شده است اشاره می کنیم:

  • محصولات مجازی می بایست دارای 7 روز تضمین عودت وجه باشند و در صورتی که فروشنده محصول مجازی از این قانون پیروی نکند، خریدار می تواند اقدامات قانونی را علیه فروشنده بکار بگیرد.
  • چنانچه تولید کننده و یا ارائه کننده یک محصول یا خدمات در تبلیغات و جزئیات ارائه آن، اطلاعات نادرستی بدهد تخلف کرده و این تخلف قابل پیگیری است.
  • اگر چنانچه حقوق مادی و معنوی یک شخص، نام تجاری، اثر و … توسط اشخص یا مجموعه هایی زیر پا گذاشته شود، با وجود حمایت های قانونی قابل پیگیری می باشد.
  • و ده ها مورد دیگر که همگی در قوانین تجارت الکترونیکی قید شده است.

الزام تسلط کسب و کارهای اینترنتی به قانون تجارت الکترونیکی

برای عوامل کسب و کارهای اینترنتی لازم است تا با این قوانین آشنایی داشته و کسب و کار خود را در چهارچوب کاملا قانونی بنا نموده و آنرا مدیریت نمایند. در برخی از مواقع دیده می شود که قوانین بصورت سهوی نقض می شود که در صورت بروز مشکل، اظهار به عدم اطلاع از قانون تاثیر چندانی در نتیجه نهایی نخواهد داشت. همچنین عوامل و صاحبین کسب و کارهای اینترنتی می توانند به واسطه این قوانین از خدمات و حمایت های قانونی برخوردار شوند.

دریافت نماد اعتماد الکترونیکی از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی

یکی از اقدامات خوب و موثر در راستای پیاده سازی قانون تجارت الکترونیکی، اعطای نماد به کسب و کارهای اینترنتی است. نماد اعتماد الکترونیکی از سمت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) صادر می شود و نشان دهنده این است که وبسایت مورد نظر مورد احراز هویت قرار گرفته و قوانین تجارت الکترونیک را اجرا می نماید. این موضوع سبب می شود کاربران نیز به این سایت اعتماد کرده و این اطمینان را داشته باشند که در صورت بروز مشکل می توانند موضوع را پیگیری نمایند. البته لازم به ذکر است برخی از سایت ها اقدام به درج نماد تقلبی در سایت می کنند که می بایست دقت لازم را در جهت تشخیص اصالت آن داشته باشید.

الزام تسلط تمامی افراد فعال در اینترنت به قوانین

تسلط داشتن به قوانین سبب می شود که بیشتر افراد در چهارچوب قانونی فعالیت کنند. همچنین سبب می شود که در صورت بروز مشکل بتوانند به شکل صحیح و از طریق مجاری قانونی اقدام نمایند. در بسیاری از مواقع دیده می شود که فرد به علت عدم آشنایی با قوانین نمی تواند به حقوق قانونی خود دست یابد. بر همین اساس توصیه می کنیم این قوانین ساده و جامع را مطالعه نموده و آنها را در نظر داشته باشید.

دریافت مشاوره حقوقی

اگر مایل به دریافت مشاوره حقوقی در حوزه تجارت الکترونیک از مجموعه وکیل سایا هستید می توانید از ساعت 10 الی 22 با شماره 09126386954 در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

خروج از نسخه موبایل