مشاوره حقوقی

مشاوره حقوقی

از جمله مواردی که در حیطه وظایف یک وکیل قرار می گیرد، ارائه مشاوره حقوقی و کیفری در ارتباط با مسائل مربوطه و در پی آن اختلافات به وجود آمده بین افراد است. البته لازم به ذکر است دعاوی مطرح شده در دادگاه ها تنها مربوط به مسائل حقوقی نبوده و بخش عمده ای از آن مربوط به دعاوی کیفری است. از این رو وکلای مربوط به این دعاوی نیز متفاوت بوده و برای کسب نتیجه بهتر در دعاوی، باید وکیل مناسب را انتخاب نمود. بدین صورت که باید جهت رسیدگی به پرونده های حقوقی از وکیل حقوقی و جهت رسیدگی به پرونده های کیفری از وکیل کیفری مشاوره دریافت نمود.

انواع دعاوی قابل طرح در محاکم قضایی

  • مدنی یا حقوقی
    • دعاوی مالی
      • دعاوی مربوط به عقود و قراردادها (فسخ قرارداد، خلع ید، مطالبه اجاره بها و …)
      • دعاوی مربوط به مطالبه دین (مطالبه وجه چک برگشتی، اعسار از پرداخت، قرار تامین، توقیف اموال و …)
      • دعاوی تجاری (انحلال شرکت، مشکلات سرمایه گذاری، ورشکستگی، اختلاس و …)
    • دعاوی غیر مالی
      • دعاوی خانواده (مطالبه مهریه، عدم تمکین، پرداخت نفقه، حضانت فرزندان و …)
      • دعاوی طاری (تجدیدنظرخواهی، واخواهی، فرجام خواهی، امور حسبی، دعوی وراثت و …)
  • جزائی یا کیفری
    • جرائم مالی (سرقت، کلاهبرداری، ربا، خیانت در امانت و …)
    • جرائم معنوی (قوادی، توهین و افترا، آدم ربایی، زنا، لواط، تفخیذ، مساحقه، جاسوسی، محاربه، افساد فی الارض، جعل، اهانت به مقدسات، قتل عمد، ضرب و جرح، خرید و فروش مواد مخدر و …

وکیل و مشاور حقوقی

همان طور که اشاره شد کمک گرفتن از وکیل حقوقی در ارتباط با دعاوی حقوقی بسیار کارساز خواهد بود و علت این امر، آشنایی و آگاهی کامل این وکلا با تمامی جوانب مسائل حقوقی است. بسیاری از افراد قبل از طرح دعوی مایلند موضوع را با یک وکیل در میان گذاشته و اقدام قانونی و صحیح را در ارتباط با پرونده خود جویا شوند. باید گفت این نخستین و مناسب ترین اقدام است. اینکه بدانیم آیا اساسا اقدام قانونی ما کارساز خواهد بود یانه؟ طرح دعوی به نفع ما خواهد بود یا نه؟ چه اقداماتی باید در جهت منافع خود انجام دهیم؟ از انجام چه اقداماتی خودداری کنیم؟

کسب پاسخ سوالاتی از این قبیل تنها با دریافت مشاوره حقوقی امکان پذیر خواهد بود. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که در ادامه دریافت مشاوره، بهتر است با عقد قرارداد وکالت با وکیل مدنظر، پیگیری و رسیدگی به اقدامات پرونده را به وی سپرد. زیرا در اکثر موارد به دلیل پیچیدگی شرایط پرونده، خود افراد به تنهایی قادر به کسب نتیجه مطلوب نیستند.

مشاور حقوقی کیست و چه خصوصیاتی دارد

مشاور حقوقی شخصی است که به قوانین مربوط به حوزه مورد نظر مانند خانواده، املاک، کیفری و … تسلط داشته و در این زمینه بصورت عملی فعالیت داشته باشد. در واقع تنها دانستن قوانین کافی نیست و می بایست شخص مورد نظر که از آن به عنوان مشاور حقوقی یاد می کنیم یک فرد کاملا حرفه ای و با تجربه باشد تا بتواند ما را در امور مورد نیازمان راهنمایی کند و اگر مشکل یا مانعی وجود داشت بهترین راهکار را ارائه نماید. در ادامه به مجموعه خصوصیات بارز یک مشاور حقوقی خوب اشاره می کنیم:

  • به قوانین حوزه تخصصی خود اشراف کامل داشته باشد.
  • همواره به روز بوده و به تغییرات قوانین آگاهی داشته باشد.
  • فردی صادق و درستکار بوده و خیرخواه مشاوره گیرنده باشد.
  • مشاوره گیرنده را بصورت کامل و دقیق راهنمایی کند.
  • شکیبایی و صبر لازم را برای توجیه کامل به کار گیرد.
  • اخلاق و انسانیت را مقدم بر هر موضوعی بداند.
  • انسان مادی گرایی نبوده و مراقب نفس باشد.
  • امانت دار و محرم اسرار مشاوره گیرنده باشد.

اشراف مشاور حقوقی به قوانین

مانند هر تخصص دیگری، مشاور حقوقی نیز می بایست تسلط کامل و کافی به قوانین داشته باشد. همچنین همواره می بایست اطلاعات خود را به روز نگه داشته و هرگونه تغییر قوانین را به دقت مورد نظر داشته باشد. در واقع مهارت و تجربه بالای مشاور حقوقی مهم ترین ملاک انتخاب است که حتما می بایست مورد توجه قرار گیرد.

اهمیت راهنمایی دقیق و کامل

زمانی که یک وکیل امر وکالت یک شخص را بر عهده می گیرد می توان این اطمینان را داشت که همه چیز در جای خود قرار دارد. اما زمانی که شخصی از مشاور حقوقی مشورت می گیرد اینکار می بایست بصورت دقیق و کامل صورت گیرد تا ابهام یا سوء برداشتی حاصل نشود. در واقع شخص باید به نحوی توجیه شود که هیچ مشکلی در اجرای آن نداشته باشد.

ارجح بودن اخلاق و انسانیت بر مادیات

با وجود اینکه مسائل مادی نیز مهم است اما نباید اخلاق و انسانیت فدای مادیات شود. پیشنهاد می کنیم حتما شخصی را به عنوان مشاور حقوقی خود انتخاب نمایید که مادی گرا نباشد! زیرا ممکن است همین شخص با مبلغ بالاتری، اقداماتی بر علیه شما انجام دهد. برای مثال در هنگام مشاوره، اطلاعات نادرست داده و شما را از مسیر درست منحرف نماید.

صداقت و درستکاری مشاور حقوقی

متاسفانه در هر حوزه ای افراد متخصص و غیرمتخصصی وجود دارند که صداقت و درستکاری لازم را با شخص مشاوره گیرنده ندارند. در چنین شرایطی اگر مشاور حقوقی هر مقدار دانش و تجربه داشته باشد فایده ای نخواهد داشت. برای تشخیص این موضوع می بایست از نظرات افرادی که قبلا از مشاور مورد نظر، مشورت گرفته اند استفاده کرد.

اهمیت صبر و شکیبایی مشاور دهنده

مسائل و مباحث حقوقی بعضا به قدر پیچیده هستند که افراد عادی به سختی آنها را درک می کنند. بر همین اساس لازم است تا مشاور حقوقی با صبر و شکیبایی، موارد لازم را به شخص مشاوره گیرنده انتقال دهد. در چنین شرایطی فردی که مشاوره می دهد می بایست موارد را بصورت ساده و قابل درک بیان نماید تا شخص بتواند آنها را درک نماید.

اهمیت امانت داری و حفظ اسرار

مشاور حقوقی می بایست فردی امانت دار و حافظ اسرار باشد. ممکن است افشای اطلاعات ساده از یک شخص موجبات بروز مسائل و مشکلات فراونی را فراهم آورد. بسیار مهم است که بدانیم آیا شخصی که از آن مشاوره می گیریم اخلاق امانت داری و حفظ اسرار را دارد یا خیر؟ که اگر نداشته باشد نباید با او مشورت کرد هر چند از دانش و تجربه بالایی برخوردار باشد.

همچنین می بایست مشاور حقوقی مورد نظر، وکیل پایه یک دادگستری بوده و دارای سابقه طولانی و موفق باشد.

چرا به مشاور حقوقی نیاز داریم

اینکه عادت کنیم قبل از عقد یک قرارداد، خرید و فروش ملک و هر موضوع مهم دیگری با یک مشاور خبره و باتجربه مشورت کنیم، بخش قابل توجهی از مشکلات حقوقی که ممکن است بعدا گریبان گیر ما شود وجود نخواهد داشت. با یک اشتباه کوچک ممکن است مشکلات بسیار بزرگی به وجود آیند که جبران آن امکان پذیر نباشد.

در زیر به مزایای برخورداری از خدمات مشاوره حقوقی اشاره می کنیم:

  • جلوگیری از بروز بسیاری از مشکلات حقوقی
  • هزینه بسیار کمتر مشاوره حقوقی در قیاس با طرح دعوا
  • اطمینان و آرامش بیشتر برای انجام فعالیت ها
  • داشتن عقود معتبر و مستند قانونی
  • استفاده از اختیارات قانونی در صورت لزوم
  • رضایت طرفین و بهبود فضای معاملات و عقود

طرق مختلف مشاوره حقوقی

  • مشاوره حضوری
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره آنلاین

اساسا در مشاوره تلفنی افرادی که تحصیل کرده حقوق هستند و به عبارتی کارآموز وکالت اند، پاسخگوی سوالات تماس گیرنده هستند و بدین طریق افرادی که سوالات پایه ای در ارتباط با مسائل حقوقی دارند، می توانند از مشاوره حقوقی رایگان بهره مند شوند. با پیشرفت تکنولوژی، مشاوره آنلاین روش دیگری جهت دریافت مشاوره غیرحضوری و رایگان است که از طریق سایت های اینترنتی و یا شبکه های مجازی صورت می پذیرد. در این روش هم امکان ارتباط با کارآموزان وکالت و هم امکان ارتباط مستقیم با وکلا وجود دارد. اما روش اصلی و مهم، مشاوره حضوری است. در مقایسه با روش های غیرحضوری این روش، بهترین روش است. زیرا در دیدار حضوری شما با وکیل، او به طور مستقیم و کامل پرونده شما را با تمام جزئیات بررسی کرده و تمام نکات و راهکار ها را به شما ارائه داده و نکته مهم این است که بحث کمبود زمان در این روش منتفی است و در صورت نیاز و البته در صورت تمایل شما برگزاری تعداد جلسات بیشتر بلامانع است. با اینکه در این روش شما باید جهت دریافت مشاوره هزینه مربوطه را پرداخت نمایید، ولی تفاوت عمده این روش نسبت به روش های غیرحضوری جبران کننده هزینه پرداخت شده خواهد بود.

لازم به ذکر است اشخاصی که قصد پیگیری قانونی مسائل حقوقی خود و اخذ وکیل را دارند، استفاده از مشاوره غیرحضوری برای آنان چندان کارساز نخواهد بود و توصیه می شود به صورت حضوری از خدمات مشاوره بهره مند شوند که در نهایت می توانند با وکیل مورد قبول خود قرارداد وکالت عقد نموده و پرونده را به ایشان بسپارند.

اقسام مشاور حقوقی برای دریافت خدمات مشاوره حقوقی

  • وکیل انتخابی: دریافت اختیاری مشاوره از وکیل مدنظر خود و در صورت تمایل عقد قرارداد وکالت با وی
  • وکیل معاضدتی: درخواست دریافت مشاوره و یا اخذ وکیل از دادگاه به موجب عدم توانایی مالی
  • وکیل تسخیری: در پرونده های کیفری به موجب عدم معرفی وکیل توسط متهم، وکیل تسخیری برای او تعیین می شود.
  • وکیل اتفاقی: دریافت مشاوره حقوقی از افرادی با سواد حقوقی که مجوز وکالت ندارند.

نکته: افرادی که قصد کمک به خویشاوندان خود را دارند، در صورت داشتن شرایط مربوطه می توانند با تقدیم درخواست خود به کانون وکلای حوزه دادگاه مربوطه به انضمام مدارک مربوطه، مجوز وکیل اتفاقی را اخذ نمایند.

بررسی برخی مشاوره های حقوقی

مشاوره حقوقی در ارتباط با دعاوی خانواده: از جمله دعاوی خانواده میتوان به طلاق، مطالبه مهریه، دریافت نفقه، حضانت فرزند و الزام به تمکین نام برد. در چنین پرونده هایی جهت گرفتن تصمیم درست در زندگی و در پی آن حل مسائل خانوادگی، دریافت مشاوره حقوقی بهترین راهکار است. به دلیل اختلافات متعدد بین زوجین، جهت کسب نتیجه مطلوب بهتر است در ابتدا از وکیل خانواده مشاوره گرفته و سپس اقدامات لازم را انجام دهیم.

مشاوره حقوقی در ارتباط با دعاوی ملکی: پرونده های ملکی نیز پیچیده های خاص خود را دارد. دریافت مشاوره از وکیل ملکی که تسلط کافی به قوانین و مقررات مربوط به مسائل ملکی دارد، جهت حصول نتیجه مطلوب ضروری است.

مشورت با وکیل ملکی به هنگام خرید و فروش ملک و بالاخص مبحث شراکت، از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا این اقدام از بروز مشکلات و اختلافات احتمالی جلوگیری خواهد کرد.

مزایای دریافت مشاوره حقوقی

  • جلوگیری از صرف هزینه های گزاف مراحل قضائی به موجب اقدامات اشتباه و در پی آن طولانی شدن پروسه
  • جلوگیری از اتلاف وقت
  • اعلام ادله مفید توسط وکیل به منظور کسب نتیجه مطلوب
  • اعلام تمامی راهکار های مناسب جهت احقاق حق به فرد مراجعه کننده
  • مطلع ساختن مراجعه کننده از حق به جانب بودن وی یا علیه او بودن شواهد و مدارک
  • جلوگیری از بروز خلل در پروسه دادرسی به موجب رعایت موضوعات بیان شده توسط مشاور
  • انجام اقدامات قانونی به صورت صحیح و بی اشکال. برای مثال نگارش دادخواست مورد پذیرش دادگاه
  • تاثیر بسزای مشاوره در موفقیت روند پرونده در صورت صداقت مراجعه کننده با وکیل

نتیجه گیری و جمع بندی مشاوره حقوقی

دریافت مشاوره حقوقی تنها مختص افراد عادی نیست و افراد حرفه ای و باتجربه نیز اکثر مواقع با مشکلاتی مواجه می شوند که نیازمند مشورت با وکیل مجرب هستند. برای مثال به موجب پیچیدگی قراردادهای انعقاد شده بین سازمان ها و شرکت ها و در پی آن حساسیت رعایت عدالت و حق و حقوق طرفین، در چنین مواقعی دریافت مشاوره حقوقی الزامی خواهد بود. از این رو ارائه مشاوره حرفه ای و تخصصی نمی تواند به صورت رایگان ارائه گردد. لذا اگر می خواهید از وکیل دادگستری برای پرونده خود راهکاری دریافت کنید می توانید ضمن تماس با شماره زیر و دریافت شماره حساب نسبت به پرداخت هزینه مربوطه اقدام و مشاوره تلفنی دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب سایت