شکایت از کارفرما

شکایت از کارفرما

صاحبان مشاغل موظف هستند تمامی حقوق مربوط به افرادی که تحت نظر آنان مشغول به کارند را پرداخته و از تضییع حقوق آنان خودداری نمایند. به افرادی حقیقی که با عنوان کارگر به درخواست یا دستور و تحت نظارت و سرپرستی صاحبان شغل یا عبارتی دیگر کارفرما که ممکن است فرد حقیقی و یا حقوقی باشد؛ مشغول به کارند و تکالیفی را برعهده می گیرند، حق و حقوقی تعلق می گیرد که بایستی به طور تمام و کمال توسط کارفرما پرداخت شود. این تکالیف و حقوق بنابه قانون کار مشخص شده و کارگران و کارفرمایان بایستی به اصول این قانون پایبند باشند و چنانچه کارفرما از پرداخت حقوق و مزایای کارگر سرباز زند و یا مرتکب قصوری در پرداخت گردد، کارگر می تواند علیه کارفرما شکایت نموده و حق و حقوق خود را دریافت نماید.

در واقع رابطه بین کارگر و کارفرما تعامل بین نیروی انسانی و تعهدات و حقوق است. کارفرما در قبال سرمایه یا ابزاری که در اختیار کارگر قرار می دهد و از وی خدمت یا تولید دریافت می کند، موظف به پرداخت حق الزحمه یا دستمزد، پاداش و مزایایی از جمله بن خرید کالا است که تعدی کارفرما از انجام این وظایف، پیگرد قانونی از جانب کارگر خواهد داشت. لازم به ذکر است تفاوتی میان کارگر ساده ساختمانی، کارگر سازمان های دولتی و کارکنان شرکت ها وجود ندارد و تمام افرادی که به قصد دریافت دستمزد برای دیگران کار می ‌کنند، کارگر محسوب می شوند و مشمول قانون کار می گردند.

مواردی که کارگر می تواند از کارفرما شکایت کند:

  • عدم عقد قرارداد کارفرما با کارگر
  • عدم پرداخت حقوق معوقه کارگر
  • بیمه نکردن کارگر
  • اختصاص مزایایی کمتر از قانون کار برای کارگر
  • اخراج غیرقانونی
  • کاهش حقوق پرداختی
  • مطالبه کار بیش از حد معمول از کارگر
  • مطالبه کار از کارگر در روزهای تعطیل

عدم عقد قرارداد کارفرما با کارگر

در ابتدا برای انجام کار موقت یا دائم بایستی قراردادی کتبی یا شفاهی بین کارگر و کارفرما منعقد شود و عدم عقد قرارداد توسط کارفرما در تضاد با قانون کار بوده و به موجب آن کارگر می تواند علیه کارفرما شکایت نماید. ضروری است بدانیم که رعایت تعدادی اصول و قواعد در عقد قرارداد الزامی است و طرفین پس از انعقاد قرارداد، مکلف به اجرا و رعایت آن هستند و هرگونه انحراف از اصول قرارداد می تواند منجر به پیگیری قانونی از جانب طرف مقابل باشد.

از جمله این اصول عبارتند از:

مشخصات طرفین، عنوان کار، حقوق و مزایای تعیین شده مطابق با قانون کار و یا حقوق توافقی، تعیین ساعات و روزهای کاری، محل انجام کار، تاریخ شروع و پایان کار و به عبارتی مدت قرارداد و اطلاعاتی از این قبیل که بایستی به صورت دقیق و شفاف در قرارداد کاری ثبت گردد. یکی از موارد اهمیت عقد قرارداد در این است که چنانچه کارفرما به تعهدات خود پایبند نباشد، قرارداد عقد شده می تواند به عنوان سندی که ارتباط کاری میان کارگر و کارفرما را اثبات کند، مورد استناد قرار بگیرد.

عدم پرداخت حقوق معوقه کارگر

یکی از مشکلات رایجی که بین کارگر و کارفرما رخ می دهد، عدم پرداخت به موقع حقوق کارگر است. پرداخت به موقع دستمزد و مزایای کارگر از جانب کارفرما الزامی بوده و تعلل وی در پرداخت به موقع و یا عدم پرداخت؛ عدم رعایت قانون کار و تضییع حق کارگر محسوب می شود. در چنین شرایطی کارگر حق دارد از کارفرمای خویش شکایت نموده و مطابق با قرارداد کاری، حقوق خود را دریافت نماید.

شکایت از کارفرما به دلیل بیمه نکردن کارگر

بیمه نمودن کارگر از جمله وظایف کارفرماست که بایستی از اولین روز عقد قرارداد، مشخصات کارگر را در لیست بیمه رد نماید. امتناع کارفرما از انجام این امر، حق شکایت از کارفرما را برای کارگر محیا می سازد.

اختصاص مزایایی کمتر از قانون کار برای کارگر

حقوق و مزایایی که برای کارگر تعیین می گردد بایستی مطابق با قانون کار بوده و هرگونه قصور در اعطای حقوق و امتیازات به کارگر از جانب کارفرما خلاف قانون بوده و کارگر می تواند در چنین صورتی از وی شکایت نماید. کارفرمایانی که مطابق قانون پیش نرفته و به استخدام کارگران مطابق با اصول و مزایای دلخواه خود اقدام می کنند، بدون عقد قرارداد و بدون بیمه افراد را به کار می گیرند.

شکایت از کارفرما به دلیل اخراج غیرقانونی

اخراج کارگران بنابه دلایلی از جمله تعدیل نیرو، تغییر کاربری و … مواردی از شکایات کارگران علیه کارفرمایان را شامل می شود.

کاهش حقوق پرداختی

کاهش حقوق پرداختی در مقایسه با توافق اولیه، از موارد شکایتی کارگران علیه کارفرمایان است. طرفین بایستی در ابتدای کار در مقدار حقوق به توافق برسند و بعد از کسر هزینه های مازاد که بر عهده کارفرما خواهد بود، حقوق ثابت ماهانه مشخص گردد. از جمله این هزینه های مازاد می توان به حق بیمه و مالیات نام برد. حقوق ثابت تعیین شده در صورت کسری پرداخت خلاف قانون بوده و پیگرد قانونی خواهد داشت.

مطالبه کار بیش از حد معمول از کارگر

طبق ماده 51 قانون کار، حداکثر ساعت کاری کارگران 8 ساعت بوده و تجاوز از این حد مگر در موارد استثنا خلاف قانون است. بنابه ماهیت برخی مشاغل ضروری است که در برخی از فصول سال ساعات کاری افزایش و در برخی از فصول نیز کاهش یابد. در این صورت ساعات کاری مطابق با توافق طرفین تعیین می شود که مجموع ساعات کاری در طول هفته نباید از 44 ساعت فراتر رود. در غیر اینصورت ساعات کاری مازاد به عنوان اضافه کاری محسوب شده و مبلغی برای هر ساعت تعیین و پرداخت می شود. در این حالت نیز چنانچه کارفرما خارج از قوانین مربوط عمل نماید، کارگر می تواند علیه وی شکایت نماید.

مطالبه کار از کارگر در روزهای تعطیل

تعداد روزهای کاری در طول هفته طبق قانون کار 6 روز بوده و چنانچه کارفرما از کارگر انتظار داشته باشد که روزهای تعطیل نیز به اشتغال بپردازد؛ بایستی حقوق و مزایای روز مازاد را نیز محاسبه نموده و به عنوان اضافه کاری در نظر بگیرد.

مطالب پیشنهادی: شکایت از پزشک / شکایت از شهرداری

اقدامات لازم جهت شکایت از کارفرما

مرجع قضائی رسیدگی به شکایت از کارفرما بسته به نوع شکایت متفاوت است. دادسرا، دادگستری و یا هیات حل اختلاف از جمله این مراجع اند. برای مثال مرجع ذی صلاح رسیدگی به شکایت از کارفرما به موجب عدم پرداخت حقوق و مزایا، اداره کار است که مراحل مربوط به شکایت عبارتند از:

  • ثبت نام در سامانه جامع روابط کار به آدرس اینترنتی prkar.mcls.gov.ir
  • احراز هویت در سامانه
  • ثبت دادخواست بدوی در قسمت خدمات سامانه
  • تکمیل فرم دادخواست که حاوی اطلاعات شخصی، اطلاعات کاری، علت دادخواست و شرح آن است.
  • تعیین زمان و مکان جلسه سازش توسط اداره کار
  • ابلاغ زمان برگزاری جلسه از طریق پیامک به کارفرما و کارگر و مطلع ساختن آنان جهت حضور در جلسه که حدود 2 هفته بعد برگزار می شود.
  • برگزاری جلسه سازش در زمان مقرر در اداره کار و رسیدگی به دادخواست
  • ارائه دلایل و مدارک از جانب طرفین به کارشناسان جلسه
  • صدور رای

نکته: در صورتی که کارفرما در جلسه سازش حضور نیافت و یا در پایان جلسه سازشی انجام نشد؛ رسیدگی به شکایت، به جلسه هیئت تشخیص که با فاصله زمانی 2 هفته برگزار می شود، موکول می گردد که موارد زیر را شامل می شود:

  • تعیین زمان جلسه هیئت تشخیص از جانب اداره کار و ابلاغ آن به طرفین شکایت
  • بررسی مجدد شکایت و رای صادره قبلی
  • سعی در دستیابی به توافق بین کارگر و کارفرما در جلسه هیئت تشخیص

نکته: چنانچه در جلسه هیئت تشخیص نیز توافقی حاصل نشد، صدور رای نهایی به جلسه هیئت حل اختلاف واگذار شده و رسیدگی نهایی به شکایت در این جلسه انجام می شود. در این مرحله مشاوره با وکیل متخصص، برای دستیابی به نتیجه مطلوب گره گشا خواهد بود.

32 دیدگاه. Leave new

  • کارگر
    2023-05-16 01:17

    س.اگر هیچ مدرکی در ابتدا اشتغال وجود نداشت کارگر چطور زمان آغاز بکارگیری را ثابت کند

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-05-16 21:49

      با سلام
      اسناد واریزی کارفرما و یا تاریخ شروع بیمه کارگر می تواند از راه های اثباتی باشد. در غیر این صورت به کمک شاهد هم می توانید اقدام کنید (البته پذیرش شهادت شهود در همه مراجع امکان پذیر نیست.)

      پاسخ
  • سلام اگر محیط کار از طریق چند نفر از سرپرستان متشنج و آزار دهنده باشه.از نظر روانی ما رو اذیت و آزار بدن.و مدام توهین کنند.امکان شکایت به اداره کار وجود داره؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-05-21 01:00

      با سلام
      شکایت بابت توهین و مواردی که شما اعلام کردید از طریق دادسرای عمومی امکان پذیر است. در ادارات کار فقط به موارد حقوق و مزایای کارگر رسیدگی می شود

      پاسخ
  • ژیار
    2023-05-31 00:52

    سلام
    سه ماه هست قرارداد رسمی با کارفرما دارم و مسول فنی کارخانه هستم. کارخانه به دلیل نواقص خط تولید و زمان بر بودن پروسه سفارش مواد اولیه سه ماه است که تولید نداره وغیرفعال است. به دلیل غیرفعال بودن منم کارخانه نرفتم. الان بعد سه ماه کاررما میگه به دلیل اینکه نیومدی حقوقتو نمیدم بیمه هم نکرده – من پروانه مو آنجا گذاشتم و بواسطه پروانه من مجوز کارخانه گرفته و نهاده دامی با ارز دولتی گرفته – ایا می توانم شکایت کنم؟ دلیل عدم حضور من غیرفعال بودن کارخانه و عدم موجود بودن مواد اولیه است ولی کارفرما میگه باید میومدی همونجا مینشستی حتی اگه کار نبوده

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-02 22:45

      با سلام
      با توجه به اینکه موضوع مطرح شده توسط شما در قانون پیش بینی نشده، اگر بخواهیم کاملاً قانونی به موضوع نگاه کنیم شما می بایست در ساعات مقرر در محل کار حاضر می شدید ولی منطقاً حضور شما هیچ اثری نداشت. بنابراین این موضوع نیازمند رسیدگی قضایی است و در روند رسیدگی معلوم و مشخص می گردد. در نتیجه نمی توان پاسخ واحدی به سوال شما داد

      پاسخ
  • سلام
    من به صورت قرارداد شرکتی از سال 1400 به استخدام بنیاد مسکن درامده ام از ابتدا توافق حقوق مشخص بود و مقرر شد طبق قوانینی هر مبلغ کسورات به قرارداد اضافه شود که خالص پرداختی ماهیانه 5 میلیون به بنده باشد هنگامیکه شروع به کار نمودم و اولین فیش حقوق صادر شده پایه حقوق 4.6 میلون منظور شده بود و با دو عنوان سایر و کارانه که در فیش آمده بود مبلغ افزایش به طوریکه خالص پرداختی 5 به بنده پرداخت شد این موضوع تا امسال ادامه داشته ولی از امسال کارفرما بنده را ملزم به حضور در محل کار بعد از پایان کار به صورت اضافه کاری نموده که با توجه به شرایطم نمیتوانم و کارانه بنده را کاهش داده به بهانه اینکه اضافه کاری کمتر از مقدار لازم داشته ای آیا میتوانم بر اساس مبلغ پرداختی از ایشان شکایت کنم یا ملاک پایه حقوق می باشد و اینکه ساعات کار بنده را افزایش داده است

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-02 22:51

      با سلام
      انجام اضافه کار بر اساس قانون اختیاری است و کارفرما نمی تواند کارگر را ملزم به آن نماید. در خصوص حقوق شما، اگر حقوق پایه شما از حقوق پایه مصوبی که سالانه تعیین می شود کمتر باشد، می توانید در این خصوص شکایت کنید

      پاسخ
  • حسین
    2023-05-31 11:57

    با سلام ما چهار نفر هستیم و قصد شکایت از کارفرما رو داریم اما قرارداد نداریم شماره حساب کارفرما و پروانه کسب هم به اسم پدر کارفرماست ایشون هنوز به ما بدهکار هستند بابت حقوق و همچنین بیمه هم نکردند درطول کارمون امکان شکایت هست؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-02 22:53

      با سلام
      بله، علیرغم اینکه قرارداد ندارید اما واریزی مبالغ حقوق ماهیانه می تواند اثبات کننده رابطه کارگری و کارفرمایی باشد. پیشنهاد می کنیم علیه هر دو پدر و پسر شکایت کنید

      پاسخ
  • سایه
    2023-06-03 07:19

    سلام وقت بخیر
    من از اول آذر ۱۴۰۰ در شرکتی مشغول به کار شدم که طبق صحبتی که بین ما شد، مقرر شد ماهانه ۹ میلیون تومان حقوق پایه محاسبه بشه، اما هرماه طبق اداره کار واریزی داشتن، از طرف دیگه قراردادی با من نبستن تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ که گفتن ما قرارداد اداره کار میبندیم اما از اول ۱۴۰۱ حقوق پایه یازده میلیون تومانی بهت میدیم و قرارداد یازده میلیونی رو بهم ندادن، به علاوه اینکه سفته ۱۵۰ میلیونی هم از من گرفتن!
    من بازم صبر کردم و حقوق اردیبهشت هم واریز شد اما باز هم برابر با اداره کار! من هم دیگه اعتمادم رو از دست دادم و استعفا نوشتم و قبل از پایان قرارداد اومدم بیرون.
    حالا که واسه تسویه حساب مراجعه کردم، میفرمایند که: چون قبل از اتمام قرارداد ترک کار کردی، همه حق و حقوقت رو از اول همکاری، طبق اداره کار محاسبه میکنیم و چیزی بیشتر از این طلب نداری از ما

    من الان قراردادی ندارم، بیمه من هم طبق اداره کار رد شده که البته واریزیهای اوناهم برابر با اداره کار بوده، ۱۵۰ میلیون تومن سفته هم پیششون دارم، آیا راهی هست که در رابطه با قرارهایی (صحبتهایی) که با من داشتن شکایت کنم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-05 14:23

      با سلام
      در صورتی که قرارداد مکتوبی نداشته باشید، ملاک پرداخت حقوق، حقوق وزارت کار است. بنابراین اثبات این موضوع برای شما بسیار دشوار خواهد بود

      پاسخ
  • خشایار
    2023-06-06 19:25

    سلام،وقتی از سازمان یا شرکتی استعفا میدیم اگر حقوق و سنوات و … را واریز نکنند میتونیم شکایت کنیم از کارفرما؟
    در ضمن قبل از تسویه کردن امضا جهت تسویه می‌خوان بگیرند

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-13 00:34

      با سلام
      اگر کارفرما از شما رسید جهت پرداخت داشته باشد، اثبات خلاف آن کمی دشوار است. البته می توانید با شهادت سایر کارکنان طرح دعوا کنید ولی تضمینی در اخذ نتیجه وجود ندارد

      پاسخ
  • علی گودرزی
    2023-06-07 13:44

    با سلام
    بنده در یک مغازه واقع در بازار تهران مشغول به کار هستم ولی صاحب مغازه هیچ قراردادی با بنده ننوشته
    بیمه مارم پرداخت نمیکنن
    و اینکه بابت عیدی هم ابشون گفتن که عیدی به کسی تعلق میگیره که یکسال اینجا مشغول به کار بوده
    من از شهریور پارسال اینجا شروع به کار کردم الان میتونم از ایشون شکایت بکنم و به جایی و نتیجه ای برسم

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-13 00:49

      با سلام
      کارفرما مکلف به بیمه کردن شماست و می توانید بابت بیمه از وی شکایت کنید.

      پاسخ
  • حسام
    2023-06-08 07:32

    سلام
    همسر من به تازگی دریک سالن ارایشی مشغول به کار شده کارفرما اولش گفته که درصد ۶۰ و ۴۰ باهم کار میکنم ولی زمان محاسبه حقوق زده زیر حرفش و درصد خودش رو افزایش داده قراردادی هم نداریم کاری میشه کرد؟؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-13 00:59

      با سلام
      توافق کارفرما و همسر شما ارتباطی به قانون کار ندارد و در واقع یک توافق حقوقی است. بنابراین اگر شما قراردادی نداشته باشید، اثبات کارهای انجام شده و درصد توافق شده بسیار دشوار خواهد بود

      پاسخ
  • عاطفه
    2023-06-08 07:36

    سلام.جایی مشغول به کار بودم که هنوز جواز فعالیت را نگرفته بودند بدلیل اینکه مشمول مالیات نشوند، که تازگی بدلیل مراجعه و اخظار اصناف اقدام به جواز کرده اند.
    سوال بنده این هست: حدود ۸ ماه در این مرکز فروش فعالیت داشتم،تایم کاری برگشت نامشخص بود،بازه زمانی ۹ تا ۸.۵ شب..نامشخص یعنی تا ۶.۵ .. الی ۸.۵
    ماه آخر فعالیتم بدلیل فشار بیش از حد تایم کاری بنده ساعت آخر جمع کردم و دیگه در محل حضور پیدا نکردم (انعقاد قراردادی هم فی مابین ما صورت هم نگرفته‌بود)
    حالا که پیگیر حقوق و مزایا هستم اظهار میکنن بدلیل ترک کار نمیتونی حق و حقوقی هم داشته باشی.
    بنده در این شرایط با شکایت راه به جایی میبرم یا خیر بی نتیجه خواهد بود؟؟!

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-13 01:02

      با سلام
      در صورتی که حقوق قانونی شما طبق ساعت کاری قانونی پرداخت شده باشد و همچنین در مدت فعالیت، شما را بیمه کرده باشند بابت اضافه کار می بایست مدارک کافی برای اثبات آن داشته باشید در غیر این صورت معمولاً نتیجه ای حاصل نمی شود

      پاسخ
  • امیر
    2023-06-21 00:02

    سلام طبق قانون اگه حقوق کمتر از قانون کار داده بشه، مثلاً اگر حقوق کار یک میلیون تومان باشه ولی کارفرما نصف این مبلغ حقوق بده،،در صورت شکایت از کارفرما ، همه اون ماه‌هایی مه نصفه پرداخت کرده باید جبران کنه یا اینکه مبلغ کمتری به کارگر پرداخت میشه؟؟؟ یعنی اگر توی یک سال ۶ میلیون کمتر از قانون کار پرداختی به کارگر باشه ، بعد از شکایت کارگر همون ۶ میلیون باید بهش پرداخت بشه یا مبلغش کمتر میشه؟؟ تشکر از زحمات شما

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-23 15:53

      با سلام
      در صورتی که ساعات کاری مطابق با قانون کار مشغول بوده اید، در تمام مدتی که کمتر از حداقل قانونی به شما پرداخت شده باشد، می توانید ما به التفاوت آن را مطالبه کنید

      پاسخ
  • محمد یوسفی
    2023-06-23 06:38

    سلام من 46سال سن دارم و دوسال هست که انباردار یک کارخانه به صورت سنتی و شیفت ثابت هستم علاوه بر انبار داری بار زدن و خالی کردن بار هم انجام می‌دهم از کارفرما درخواست حق انبارداری کردم ولی به هیچ عنوان قبول نمی کند که در آخر باعث جرو بحث کلامی شدیم والان بعد از اتمام قرارداد دیگه کارخانه نمیرم آیا میتونم از کارفرما شکایت کنم ودر ضمن قبل از اینکه در اینجا مشغول به کار شوم در کارخانه دیگری 18 سال سابقه کار سخت و زیان آورم دارم

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-23 15:33

      با سلام
      در صورتی که توافق اولیه شما انجام دو نوع کار یا دو رسته شغلی با حقوق بیشتر بوده است، شما می توانید بابت پرداخت کمتر از توافق علیه ایشان شکایت کنید

      پاسخ
  • کرمی
    2023-08-19 14:32

    سلام وقت بخیر
    من از آذر ۹۸ منشی مطب یه پزشک بودم تا سوم تیر ۱۴۰۲ .
    تمام ایام هفته به اضافه ی روزهای تعطیل حتی ایام عید میرفتم سرکار بدون اضافه کاری!
    گفته بود سه ماهه بیمه میکنه منو اما نکرد . (بخاطر اینکه به پول نیاز داشتم اونجا موندم با وجود اینکه حقوق کمی داشت.)
    سوالم اینه ؛ من قراردادی دستم ندارم برای شکایت ، فقط پرینت حسابم هست که برام حقوق میریخت .. رفتم اداره کار سوال کردم گفتن برای اثبات اینکه روزهای تعطیل اونجا بودی باید استشهاد داشته باشی , رفتم برای جمع آوری استشهاد اما هیچکدوم از مطب های دیگه امضا نمیکنن ، خب من چیکار کنم؟ چطور اثبات کنم که روزهای تعطیل سرکار بودم ؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-08-25 15:16

      با سلام
      مراجع قضایی و شبه قضایی مثل اداره کار جهت اثبات ادعای شما به دلیل نیاز دارند. از طرفی لزومی ندارد که صرفاً مطب های آن اطراف شهادت دهند. هر شخصی که شاهد این موضوع بوده است می تواند شهادت دهد

      پاسخ
  • محمد
    2023-09-28 19:19

    سلام
    از زمان ثبت دادخواست بدوی تا ابلاغ شکایت به کارفرما چقدر طول می کشد ؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-10-05 19:12

      با سلام
      در حالت معمول به محض ثبت دادخواست یک نسخه به کارفرما ابلاغ می شود که با توجه به مسافت ممکن است حدوداً یک هفته زمان ببرد

      پاسخ
  • مسعود
    2023-10-03 21:48

    سلام
    من ۷ سال سابقه دارم که ۳ سال آخر انباردار بودم ولی حقوق کف اداره کار دریافت میکردم. آیا حقوق و مزایای انباردار فرق دارد؟ و میتوانم شکایت کنم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-10-05 19:04

      با سلام
      خیر؛ انباردار تحت عنوان رسته شغلی قانونی مجزایی نیست و در صورت اشتغال به انبارداری می توانید حداقل حقوق را مطالبه کنید

      پاسخ
  • مسعود
    2023-10-05 01:19

    با سلام من ۸۰ روز تو فست فود مشغول بکار شدم هر کار ی برگه بهمون میدادن که توش ذکر شده بود نام و نام خانوادگی که من هر ماه کلیه حق و حقوق صنوات و همه چیم رو دریافت نموده ام برگه هم واسه خود کار فرما بود مبلغ هم نمیذاشتم عدد بنویسیم و امضا و اثر انگشت باید میزدیم بعد خودشون جای خالی حقوق رو پر میکردن و از روز اول هیچ بیمه ای برامون رد نشد از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۱ شب هم مشغول بکار بودیم یک ساعت هم تایم نظافت ۱۲ شب میشد در طول شبانه روز ۱۳ الی ۱۴ ساعت کار میکردیم بمن ۹ ملیون هر ماه دهم حقوق میدادن خواستم برم مرخصی بعد یک ماه همون ۹ تومن رو هم نصفشو ریختن حقمو الان هر ماه دو نیم روز مرخصی که قولشو داده بودن رو ندادن و ۳۵۰ تومن پول لباس ازم کم کردن میخواستم راهنماییم کنین بابت ساعت کار بیش از ۸ ساعت و حقوق ۹ تومن و نکردن بیمه من و ریختن حقوق کم واسم اداره کار میتونم شکایت کنم لطفا کامل راهنماییم کنید؟؟؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-10-05 18:58

      با سلام
      ساعت کار قانونی 8 ساعت است و همچنین کارفرما می بایست اقدام به واریز حق بیمه برای شما کند. لذا شما می توانید بابت حق بیمه در اداره کار شکایت مطرح کنید ولی در صورت اضافه کار باید اثبات کنید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب سایت