وکیل کیفری

وکیل کیفری

مهم ترین بخش هر نظام قضایی، بخش کیفری (جزایی) آن است. بنابراین دانستن اینکه وکیل کیفری را چگونه انتخاب کنیم بسیار اهمیت دارد. از این جهت که امور جزایی گاهاً با تمام زندگی و آزادی اشخاص سر و کار دارد و تسلط وکیل به این امور بسیار راهگشا خواهد بود.

دعاوی کیفری

اصولاً دعاوی کیفری (جزایی) چیست؟ تفاوت دعوای حقوقی و کیفری چیست؟

فرض کنید نیما با دوست صمیمی خود (شاهین) معامله می کند. نیما یک ویلا در شمال از شاهین خریداری می کند.

فرض اول: ویلا سند دارد ولی به نام فروشنده نیست. فروشنده (شاهین) ملک را اجاره کرده ولی به دروغ اعلام کرده است که خریده و ویلا را به قیمت 2 میلیارد تومان به نیما می فروشد. نیما مبلغ یک میلیارد تومان پرداخت می کند و یک چک یک میلیارد تومانی هم به تاریخ یک ماه بعد به او می دهد. دو طرف قرار می گذارند بعد از اینکه چک پاس شد فروشنده، صاحب سند را در دفترخانه حاضر کند و ملک را به نام خریدار (نیما) منتقل کند. بعد از اینکه چک پاس می شود، دیگر خبری از شاهین نیست. در اینجا شاهین مرتکب یک عمل مجرمانه جزایی شده است.

فرض دوم: ویلا سند دارد. سند به نام فروشنده (شاهین) است. خریدار (نیما) کل مبلغ را پرداخت می کند ولی هنگام انتقال سند، شاهین جواب تلفن خود را نمی دهد. در اینجا هیچ عمل مجرمانه ای اتفاق نیفتاده است. در واقع در اینجا فروشنده فقط به عهد خود وفا نکرده است.

تفاوت دعاوی کیفری و حقوقی این است که اگر کسی کاری را انجام دهد که در قانون جرم باشد، عمل او مجرمانه است و باید مجازات شود. بر اساس این قاعده که اصل برائت نیز نامیده می شود، هیچ عملی جرم نیست و جنبه کیفری ندارد، مگر اینکه در قانون برای آن عمل، مجازات تعیین شده باشد.

لذا روند رسیدگی به اینگونه دعاوی و قاضی ها و دادگاه هایی که به این دعاوی رسیدگی می کنند با دادگاه های حقوقی متفاوت هستند.

ثبت شکایت کیفری

ثبت شکایت و شروع آن از طریق دفاتر خدمات قضایی به عمل می آید. به این ترتیب که کسی که می خواهد شکایت کند ابتدا عنوان شکایت را انتخاب می کند و یک شکواییه تنظیم می نماید. سپس به یکی از دفاتر خدمات قضایی که در حال حاضر در تمام شهرها وجود دارد مراجعه کرده و مدارک و دلایل خود را به انضمام شکواییه ای که تهیه کرده است به دفتر خدمات ارائه می کند. دفتر خدمات در واقع یک واسطه بین دادسرا و شاکی است و بعد از دریافت مدارک، شکواییه را ثبت و به دادسرا ارسال می کند.

مراحل شکایت کیفری

پس از اینکه شکایت به دادسرا ارسال شد، پرونده به یکی از شعبات ارجاع می شود. شعبه بعد از بررسی دلایل و مدارک، تحقیقات را شروع می کند. نحوه انجام تحقیقات کاملاً به مقام قضایی بستگی دارد. ممکن است پرونده را برای تحقیق محلی یا تحقیق از شهود به کلانتری ارسال کند یا ممکن است شاکی را احضار کند تا توضیحات بیشتری از شاکی بگیرد یا هرگونه اقدام تحقیقی که خود صلاح بداند را انجام خواهد داد.

بهترین وکیل کیفری

با توجه به اینکه مسائل کیفری کاملاً تخصصی هستند، بهترین وکیل کیفری، وکیلی است که علاوه بر تسلط بر قوانین جزائی، به راهکارها و ظرافت های پرونده های کیفری اشراف داشته باشد تا بتواند پرونده کیفری را مدیریت کند.

شماره وکیل کیفری

جهت تماس با شماره موبایل وکیل کیفری با شماره 09125281969 تماس حاصل نمایید

هزینه وکیل کیفری

هزینه وکیل برای شکایت کیفری یا دفاع از آن کاملاً بستگی به نوع پرونده دارد و پس از تماس و بررسی موارد، وکیل کیفری می تواند هزینه را اعلام نماید.

نحوه تنظیم دادخواست کیفری

شکواییه کیفری صحیح است و دادخواست مخصوص دعاوی حقوقی است!

شکواییه و نحوه تنظیم آن یک دستوالعمل مشخص ندارد و با توجه به اقدام مجرمانه ای که انجام شده است باید بررسی و تنظیم گردد. جهت تنظیم شکوائیه با ما تماس بگیرید.

کسب اطلاعات بیشتر: نحوه تنظیم دادخواست

مشاوره رایگان وکیل کیفری

ارائه خدمات مشاوره ای توسط اشخاص مجرب رایگان نیست. بنابراین مجموعه وکیل سایا از ارائه هرگونه مشاوره رایگان معذور است. پس از تماس می توانید شماره کارت وکیل پایه یک دادگستری را دریافت کنید و پس از واریز وجه مشاوره، مجدداً تماس بگیرید.

وکیل آنلاین کیفری

خدمات مشاوره به صورت آنلاین (واتساپ) نیز انجام می شود. می توانید از طریق واتساپ مدارک خود را ارسال کرده یا با ارسال متن یا پیام صوتی، مشاوره بگیرید. (در این حالت نیز دریافت مشاوره مستلزم پرداخت حق المشاوره خواهد بود)

شکایت همزمان کیفری و حقوقی

در برخی از موارد می توان در خصوص یک موضوع واحد، همزمان شکایت کیفری و ادعای حقوقی را مطرح نمود. به عنوان مثال در دعوای چک، هم می توان شکایت جزایی مطرح کرد و هم دادخواست حقوقی مطرح نمود. ولی در برخی از موارد امکان طرح هر دو موضوع وجود ندارد. با توجه به اینکه عمل انجام شده توسط مرتکب باید بررسی و آنالیز شود، لذا مورد به مورد ممکن است متفاوت باشد. از اینرو نمی توان در اینجا به طور کلی در مورد آن اظهار نظر کرد و جهت بررسی این موضوع باید مشاوره بگیرید.

شکایت کیفری مجدد

اگر نسبت به موضوعی در یک پرونده جزایی رسیدگی شده و رای صادر شده باشد، مجدداً با همان عنوان و علیه همان شخص دیگر نمی توان طرح دعوا نمود. به این دلیل که بالاخره باید یک زمانی موضوع خاتمه پیدا کند. چه به نفع متهم چه به زیان او. در غیر این صورت دور باطل متوقف نمی شود. ولی قانونگذار راه هایی در موارد معدود ارائه داده است. به عنوان مثال اگر شخص دلیل جدیدی ارائه کند، می توان تحت عنوان اعاده دادرسی دوباره پرونده را باز کرد تا بررسی مجدد انجام شود. البته این مورد نیاز به بررسی توسط وکیل دارد.

شکایت کیفری بدون مدرک

پذیرفتن طرح شکوائیه بدون مدرک توسط دادگاه به معنای نا امنی قضایی است. چرا که هر شخصی می تواند به صورت واهی اقدام به طرح موضوع نماید و بدون مدرک، اشخاص را تحت تعقیب قرار دهد. بنابراین اگر شما برای شکایت خود مدرک ندارید، یا باید شواهد و مدارک جمع کنید یا از طرح شکایت منصرف شوید. البته برخی اوقات مدارک در طول جریان رسیدگی به دست می آید. بعنوان مثال متهم به صورت تلویحی یا صریح اقرار می کند. بنابراین مورد به مورد باید بررسی شود.

کلام آخر

انتخاب وکیل مناسب و راهکار صحیح بسیار اهمیت دارد. مسیرهای قضایی آخرین راهکارند و بسیار طولانی. بنابراین عدم دریافت مشاوره صحیح می تواند علاوه بر هدر شدن وقت و هزینه، خدای ناکرده عواقب ناگواری برای شما داشته باشد. جهت بررسی موضوع توسط وکیل پایه یک کیفری با ما تماس بگیرید.

شماره تماس: 09125281969

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب سایت