خیانت در امانت

خیانت در امانت

خیانت به معنای پیمان شکنی و نقض عهد است. بنابراین خیانت در امانت یعنی شخصی که مال یا هر چیز ارزشمند که نزد او به امانت گذاشته شده در نگهداری آن کوتاهی کرده، یا بدون اجازه صاحب مال از آن استفاده کند، یا آن را معیوب کرده و یا کلا از بین ببرد.

در قانون مجازات اسلامی، خیانت در امانت از جمله جرایم مالی و جرایم علیه اموال و مالکیت است.

بهتر است بدانید: معمولا امانت با عقد عاریه که قراردادی است که به موجب آن، یکی از طرفین عقد به طرف دیگر عقد اجازه می دهد که از عین مال او به طور مجانی محافظت کرده و از آن منفعت ببرد به عامل امانت داده می شود. عاریه دهنده را معیر و عاریه گیرنده را مستعیر گویند.

ماده 674 قانون مجازات اسلامی راجع به خیانت در امانت

هرگاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته‌هایی از قبیل ‌سفته، چک، قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار دیگری با اجرت یا بی ‌اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیای مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی‌ برسد و شخصی که آن اشیا نزد او بوده آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود کند به حبس ‌از 6 ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

عوامل جرم خیانت در امانت

  • استعمال: مال امانی را برای خود استفاده کند.
  • تصاحب: مال امانی را تصاحب کند.
  • اتلاف: مال امانی را به هر طریقی از بین ببرد.
  • مفقود کردن: مال امانی را مخفی کند و مالک نتواند به آن دستیابی داشته باشد.

ارکان خیانت در امانت

هر عملی باید سه رکن اصلی داشته باشد تا از نظر قانون، جرم شناخته شود.

رکن مادی

اعمال تصاحب، اتلاف، استعمال یا مفقود کردن مال امانی که در نتیجه انجام عمل یا انجام ندادن عملی صورت گیرد. به عبارتی، باید بین عملی که امین انجام داده و ضرری که به مالک وارد شده، باید رابطه علیّت وجود داشته باشد؛ بدین معنا که انجام فعل یا ترک فعل از سوی امین، موجب شده باشد که به مالک خسارت وارد شود.

رکن معنوی

وجود سوء نیت به صورت عام یا خاص؛ یعنی:
سوء نیت عام: تصاحب، استعمال، اتلاف و مفقود کردن مال امانی باید به صورت عمدی و آگاهانه اتفاق بیفتد.
سوء نیت خاص: یعنی انجام این اعمال با اراده و قصد زیان رساندن به دیگران باشد.

رکن قانونی

عمل انجام شده باید مصداق موارد بیان شده در ماده 674 قانون مجازات اسلامی باشد تا شرایط جرم تلقی شدن خیانت در امانت تحقق یابد.

از جمله آن مصادیق داریم:

  • مال امانی باید حتما ارزش مالی داشته باشد و یا ابزار کسب مال باشد، بنابراین اگر مال امانی، قابلیت خرید و فروش و ارزش مالی نداشته باشد، جرم محقق نمی‌شود.
  • مال امانی باید حتما توسط مالک آن یا نماینده قانونی او به امین سپرده شده باشد.
  • مال امانی باید از روش‌های قانونی و با شرط بازگرداندن به صاحب آن یا با شرط مصرف کردن در راهی مشخص، به فرد امین سپرده شده باشد.

کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تعریف جرم : تعریف جرم از نگاه قانون مجازات اسلامی

حالت های مختلف جرم خیانت در امانت

  1. سوء استفاده از ضعف نفس اشخاص
  2. سوء استفاده از مهر و امضا
  3. خیانت مستخدمین دولت در اموال و اسناد دولتی
  4. خیانت در امانت در قانون تجارت
  5. خیانت در امانت در قانون تصدیق انحصار وراثت
  6. خیانت در امانت در قانون ثبت اسناد و املاک

سوء استفاده از ضعف نفس اشخاص

هرگاه شخصی به ضرر شخص دیگری که دچار ضعف نفس یا هوی و هوس است، نوشته یا سندی، اعم از تجاری یا غیر تجاری، از قبیل؛ سفته، چک یا هرگونه نوشته ای که موجب التزام وی شود، تنظیم نماید؛ مرتکب جرم خیانت در امانت شده و علاوه بر جبران خسارت مالی، به حبس از شش ماه تا دو سال و از یک میلیون ریال تا ده میلیون ریال جزای نقدی محکوم می شود.
نکته: اگر فردی که مرتکب چنین جرمی شده، نسبت به شخصی که ضرر دیده، حق ولی بودن، وصی یا قیم بودن، داشته باشد، مجازات وی علاوه بر جبران خسارت مالی از سه تا هفت سال حبس خواهد بود.

سوء استفاده از مهر و امضاء

اگر فردی مهر و برگه چک یا هر برگه سفید امضاء خود را به دست شخصی بسپارد و آن شخص از آنها سوء استفاده کند، شخص سوء استفاده کننده، مرتکب جرم خیانت در امانت شده است. حتی اگر این فرد اسناد را خودش و بدون اطلاع مالک اسناد، به هر طریقی به دست بیاورد و از آن سوء استفاده کند، باز هم مجرم شناخته می شود و مطابق با قانون مجازات می شود و برای وی یک تا سه سال حبس در نظر گرفته می شود.

خیانت مستخدمین دولت در اموال و اسناد دولتی

هرگاه وجوه نقدی، اسناد و اوراق بهادار، سهام یا سایر اموال متعلق به هر یک از سازمانها و موسسات فوق الذکر، توسط هرکدام از مستخدمین آن، مورد استفاد غیر مجاز قرار گیرد، تصرف غیرقانونی محسوب می شود. متصرف، علاوه بر پرداخت اجرت المثل، به شلاق تا 74 ضربه محکوم می شود. هم چنین چنانچه شخص مجرم، طی ارتکاب جرم، منفعت کسب کرده باشد، به پرداخت جزای نقدی معادل قیمت انتفاعی نیز محکوم می شود. کارمندان و کارکنان ادارات و سازمان ها، شوراها، شهرداری ها، موسسات و شرکتهای دولتی یا وابسته به دولت، نهادهای انقلابی و بنیادها، دیوان محاسبات، مقامات قضایی، اعضا و کارکنان قوای سه گانه، نیروهای مسلح، مامورین خدمات عمومی اعم از رسمی و غیر رسمی و … جزو موارد ذکر شده هستند. لازم به ذکر است حتی در صورتی که فردی به علت بی احتیاطی یا کم کاری، موجب تضییع اموال و وجوه دولتی گردد و یا آن را به مصارفی برساند که در قانون برای آن اعتباری منظور نشده، باز هم مجرم شناخته می شود.

خیانت در امانت در قانون تجارت

در قانون تجارت هرگاه که شخصی، سند تجاری مانند: چک، سفته و … را به شخصی امانت بدهد، اما امین به وسیله این اسناد خیانت کند، خیانت در امانت محسوب می شود. برای مثال فرض کنید شخصی خانه ای را اجاره کند و چکی را به عنوان ضمانت اجاره، نزد موجر گذاشته باشد، بعد از تخلیه منزل، موجر باید چک را به صاحبش بازگرداند، در غیر اینصورت و استفاده دیگر از چک، خیانت در امانت محسوب می شود. یا در مواردی که دلال بر خلاف وظیفه خود نسبت به کسی که با او طرف حساب است، عمل نماید و با دریافت وجه از طرف دیگر معامله، به نفع وی اقدام کند، خیانت در امانت محسوب می شود. هم چنین در قانون تجارت یکی از شرایطی که برای مدیران در نظر گرفته شده این است که اگر کسی مرتکب خیانت در امانت شود، در دوره محرومیت نمی تواند به عنوان مدیر شرکت (سهامی) انتخاب شود. پس مدیر، امین شرکت و امانت، شرط مدیریت است.

خیانت در امانت در قانون تصدیق انحصار وراثت

هرگاه شخصی، دارایی متعلق به اشخاص مجهول الوارث را تصرف نماید و بعد از اتمام مدتی که به موجب ماده 6 مقرر است، (نسبت به اموال منقول و وجه نقد، ظرف 10 سال از تاریخ فوت مالک و نسبت به اموال غیرمنقول ظرف 20 سال از تاریخ فوت مالک)، مال مزبور و یا دین و یا منافع حاصله از آن را به دولت تسلیم یا تادیه ننماید، مرتکب جرم خیانت در امانت شده است.

خیانت در امانت در قانون ثبت اسناد و املاک

در ارتباط با موضوعاتی مانند وقف، هرگاه شخصی که متولی یا نماینده پیگیری این امر باشد، اما در انجام تکلیف خود کوتاهی کرده و به عبارتی تبانی کند، مرتکب جرم خیانت در امانت شده است.

نکات مهم که می بایست مدنظر داشت:

  • در قانون مجازات اسلامی، خیانت در امانت دارای دو جنبه جرم می باشد و حتی اگر شاکی پرونده، رضایت دهد، مجرم باید مجازات جنبه عمومی جرم را طی کند.
  • ارتکاب جرم خیانت در امانت می تواند به وسیله شخص حقیقی و یا حقوقی انجام شود، اگر مجرم شخص حقیقی باشد، در صورت اثبات جرم، مجازات می شود. اما اگر این جرم به وسیله شخص حقوقی انجام شود، بعد از اثبات، مدیر موسسه و یا شخص حقوقی مربوط به این پرونده مجازات می شود.
  • جرم خیانت در امانت هم مانند سایر جرایم با ادله ی معمول مثل : شهادت، اقرار، سند و علم قاضی به اثبات می رسد.
  • مطابق ماده 673 و 674 قانون مجازات اسلامی، مجازات جرم خیانت در امانت عبارت است از شش ماه تا سه سال حبس.
  • مرجع زیرصلاح برای رسیدگی به جرم خیانت در امانت مانند سایر جرایم عمومی در مرحله تحقیق و تعقیب دادسرای عمومی و در مرحله رسیدگی و صدور حکم، دادگاه کیفری است.
  • اگر شخصی مالی را که به امانت به او سپرده شده است را سهوا تلف نماید، این عمل جرم نیست ولی مسئول جبران خسارت وارده در صورت تقصیر می باشد.
  • اگر کارمند دولت صرفا از اموال دولتی استفاده غیر قانونی و یا شخصی نماید، جرم است و به نوعی در اموال سپرده شده به وی خیانت در امانت کرده است.
  • اختلاس همان خیانت در امانت است اما فقط مختص کارکنان دولت است و خیانت غیر کارمند اختلاس محسوب نمی شود.
    مراحل شکایت خیانت در امانت
  • در ابتدا شاکی باید در دفاتر خدمات قضایی یا دادسرا، شکوائیه تنظیم نماید.(برای این کار هزینه ثابتی در نظر گرفته شده که باید به مرجع قضایی پرداخت شود و مقدار این هزینه ربطی به ارزش مال امانی ندارد.)
  • در برگه شکواییه باید ابتدا مشخصات کامل شاکی مانند: نام و نام خانوادگی، محل اقامت، شماره ملی و… ثبت شود؛ سپس موضوع شکایت و محل و تاریخ انجام جرم قید شود و در قسمت بعد میزان خسارت وارد شده به شاکی و مورد مطالبه درج می‌شود؛ پس از آن دلایل وقوع جرم و مشخصات مطلعان و شاهدان نوشته خواهد شد و در پایان مشخصات کامل متهم یا مظنون قید می‌شود.
  • دادسرا معمولا پرونده را بررسی خواهد کرد و اگر نیاز به تحقیقات و مراحل تکمیل پرونده باشد، آن را به کلانتری ارجاع می‌دهد و پس از انجام تحقیقات دوباره، پرونده به دادسرا فرستاده شده و در صورتی که جرم اثبات شود دادسرا کیفرخواست تنظیم می‌کند و آن را همراه با مدارک و شواهد برای بررسی نهایی به دادگاه می‌فرستد.
  • در صورتی که جرم در دادگاه ثابت شود، حکم مجازات بر اساس آنچه قانون تعیین کرده است برای مجرم یا مجرمین صادر خواهد شد.

جمع بندی و نتیجه گیری موضوع خیانت در امانت

با مفهوم خیانت در امانت از دید قانونی و شرایط مربوط به آن و همچنین نحوه شکایت از مجرم خیانت در امانت و مجازات آن آشنا شدیم. لازم به ذکر است که شاکی می‌تواند تمام مراحل شکایت را از طریق وکیل انجام دهد. نکته مهم این است که اگر مالی را به کسی امانت می‌دهید یا از کسی به امانت می‌گیرید، توجه داشته باشید که حتما این کار را با نوشتن قرارداد قانونی و در حضور شاهد انجام دهید.

44 دیدگاه. Leave new

  • سلام روز بخیر .کارمند بانک اگر سهوا واشتباه در تشخیص مشتری از حساب برداشت و پس از اگاهی (۲روز کاری)پول را عودت نماید .جرمش چیست

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-05-03 22:19

      با سلام
      سوال شما دو فرض دارد: اگر تشخیص هویت به اشتباه توسط کارمند صورت گرفته باشد شخص برداشت کننده وجه از حساب حتی اگر وجه واریزی را شخصاً به حساب بانکی عودت دهد مجرم است. اما به نظر می رسد در موضوع شما پولی از حساب برداشت شده و کارمند بانک شخصاً پول را به حساب برگردانده است. در اینجا ممکن است این شبهه مطرح شود که اگر کارمند اشتباه کرده چه دلیلی دارد که خودش پول را باز گرداند. بنابراین موضوع نیازمند بررسی بیشتر و رسیدگی قضایی است

      پاسخ
  • وحید بهلولی
    2023-05-06 22:50

    باسلام :پسر دایی من گوشی ام را از من امانت گرفت که با کسی تماس بگیرد و گوشی ام را با خود برد یک ساعت نیم دستش بود وقتی پس داد ایمیل صورتحساب برایم آمد که ارزهای دیجیتالت بازه زمانی که گوشی با او بوده برداشت شده دایار هم محرز بودن این جریان را تایید کرده که کار او بوده کدام عامل خیانت در امانت را مرتکب شده

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-05-10 23:29

      با سلام
      در صورتی که بتوانید این موضوع را اثبات کنید، این موضوع می تواند تحت عنوان “خیانت در امانت” و یا “تحصیل مال از طریق نامشروع” تحت پیگرد قرار گیرد ولی اثبات این موضوع ممکن است برای شما دشوار باشد. البته سوال شما در مورد اینکه “کدام عامل خیانت در امانت را مرتکب شده” برای ما مبهم است

      پاسخ
  • بردیا رادمنش
    2023-05-09 20:22

    با سلام
    اگر مستخدم شرکتی بجای شماره حساب شرکت بدون اطلاع صاحب شرکت به مدت چندین ماه شماره حساب خود را به ارباب الرجوع دهد و مبالغ دریافتی را بدون اطلاع به مالک شرکت خرج کند مجازاتش چیست؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-05-10 23:40

      با سلام
      این موضوع می تواند تحت عنوان “خیانت در امانت” و یا “سرقت از مخدوم” تحت پیگرد قرار بگیرد که حداقل مجازات آن شش ماه حبس است ولی سایر عوامل از جمله اخذ رضایت شاکی می تواند در تعلیق مجازات موثر باشد

      پاسخ
  • حسین
    2023-05-14 17:07

    من دریک فروشگاه کار میکردم که مبلغ۲۰میلیون دزدز کردم اما بعد ازمدتی به صاحب فروشگاه اقرار کردم اما او ادعای مبلغ بیشتری رادارد یا به اداره آگاهی شکایت کند نمیدانم چه کار کنم.

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-05-15 22:44

      با سلام
      اثبات ادعای بیشتر با کارفرماست. بنابراین مادام که او این موضوع را اثبات نکند، نمی تواند شما را محکوم نماید

      پاسخ
  • ایروانی
    2023-05-18 16:30

    باسلام* آقای الف وجوهی از اشخاص معین به عنوان قرض الحسنه گرفته تا با آن کار کرده و سپس سود حاصل از آن را میان خود و آن افراد تقسیم نماید اما با گذشت مدت زمانی مشخص شد با وجوه مذکور اقدام به خرید خودروهای نموده که از قضا خودروها ارزش بیشتری پیدا کرده‌اند مستند و مستدل بیان نمایید آیا جرمی اتفاق افتاده یا نه؟ ممنون

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-05-21 00:56

      با سلام
      فرض سوال شما تعارض دارد. به این دلیل که قرض الحسنه با سرمایه گذاری متفاوت است. اگر منظور شما دریافت وجه جهت سرمایه گذاری در یک کسب و کار مشخص بوده است، اگر سرمایه گذار آن را در کسب و کار دیگری بر خلاف قرارداد سرمایه گذاری کرده باشد، رویه اغلب قضات بر این است که این موضوع را خیانت در امانت نمی دانند.

      پاسخ
  • بهروزخدری
    2023-05-20 01:26

    سلام مقداری ارز خارجی را با دریافت رسید عادی به فردی دادیم که ببرد. بازار برایمان بفروشد بعداز۲ روز گفت وزارت اِطلاعات من را گرفته و دلارهای را نیز گرفته تحقیق کردم دیدم دروغ میگه شکایت خیانت در امانت و کلاهبرداری و کسب مال از راه نامشروع کردم به بازپرس گفت که ایشون با من معامله طلا کرده و این مبلغ را بابت پرداخت ایشان گرفتیم )یک همچین حرفی( یک فاکتور هم ساخته بود که بازپرس قبول نکرد ولی باصرار متشاکی لای پرونده رفت .بازپرس گفت شاهد داری گفتم بله شاهد و آوردم رسید هم که داشتم بازپرس گفت به جرم خیانت در امانت احضارش میکنم
    حالا این پرونده ‌ی ما چه می شود؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-05-21 01:02

      با سلام
      تصمیم گیری در پرونده توسط مرجع قضایی با در نظر گرفتن مدارک و مستندات انجام می شود. پیش بینی رای دادگاه با اوصافی که شما مطرح کردید امکان پذیر نیست

      پاسخ
  • بهنام
    2023-05-20 23:23

    سلام خسته نباشید من موتورمو پارکینگ پارک کردم با برگه پارکینگ اومدم دیدم موتورم نیست نه ماهه که رفتم اومدم قاضی بریده که موضوع حقوقیه باید جبران خسارت کنه ولی اصلا براش حبس نبرید

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-05-21 01:07

      با سلام
      در مواردی که مرجع قضایی سوء نیت را احراز نمی کند قرار منع تعقیب صادر کرده و موضوع را “حقوقی” تلقی می کند. تنها مسیر شما یا اعتراض به رای صادره و یا طرح دعوای حقوقی است

      پاسخ
  • محمد مصطفی زاده
    2023-05-27 22:19

    سلام و درود
    بنده توی زمینه دکوراسیون داخلی فعالیت میکنم
    برای یه مغازه داری حدود برج۱۱ کار انجام دادم بعد از کار ایشون تسویه نکردن و چند هفته گذشت با مشتریشون به مشکل خوردن و چون پولی از مشتری نگرفتن پول بنده هم تسویه نکردن (به صورت دستمزدی براشون کار میکردم)من چون توی شرایط مالی نامساعدی بودم مجبور شدم فاکتور کار ایشون رو با خواسته ی مشتری برای مشتری بفرستم و با مشتری تسویه کنم درصورتی که مشتری هم با بنده تسویه نکرد الان من شکایت بکنم به نتیجه ای میرسم یا اینکه کار من خیانت در امانت به حساب میاد؟
    با سپاس از زحماتتون

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-02 22:33

      با سلام
      صرف ارسال فاکتور به لحاظ حقوق کیفری خیانت در امانت محسوب نمی شود و اگر شما مطالباتی از مغازه دار دارید با ارائه مستندات می توانید علیه ایشان طرح دعوا کنید

      پاسخ
  • فیاض الرحمن
    2023-05-28 11:41

    سلام وقت شما بخیر
    من مبلغ 3400 دلار را به یک شخص طور امانت گذاشتم اما با این پول خونه رهن کرده الان تقاضای پول میکنم میگد که ندارم و واقعیت را هم نمیگد که خونه رهن مردم. اگر به دادگاه شکواییه کنم این فرد را زندانی میکند یا خیر؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-02 23:36

      با سلام
      اگر اثبات بکنید که مبلغ را بابت امانت به ایشان داده بودید، به محض مطالبه، می بایست به شما مسترد نماید. در غیر این صورت می تواند تحت عنوان کیفری قابل پیگرد باشد. با اوصاف یاد شده شما می توانید شکایت کنید

      پاسخ
  • پویا جوادیان اصل
    2023-06-01 18:38

    سلام
    بنده انبار دار یه شرکت هستم
    یک سوله توسط شرکت اجاره شد و کلید آن تحویل من شد.
    کنار سوله یه انباری محتوی آهن آلات‌ بود.
    مالک کلید انباری را به من داد و گفت مشتری می آید و وسائل را میخواد بفروشد.
    بعد از ۲ سال یه مقدار از وسائل را فروخت و مقداری ماند ،
    حال مالک از من شکایت خیانت در امانت کرده ک از وسائل داخل سوله خیلی چیزی بعد از فروش وسائلش دزدیده شده در حالیکه اصلا هیچ چیزی از اقلام داخل انباری را تحویل من نداده است.
    و اینکه سوله مجهز به دوربین مدار بسته بوده اما بعد از اینکه بنده دفتر کارم را جا ب جا کردم کارگرها زمان جا ب جایی میز من دی وی آر را قطع کرده اند.
    میخوام‌بدونم ایشون میتونن منو محکوم کنن؟؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-02 23:00

      با سلام
      پرونده شما نیازمند رسیدگی قضایی و اعلام نظر است. چرا که آیتم های مختلفی از جمله اینکه مالک می بایست ابتدا به ساکن وجود آن اموال را در انبار اثبات نماید و همچنین اثبات نماید که این اموال به شما سپرده شده است. بنابراین این موضوع نیازمند بررسی بیشتر است

      پاسخ
  • امین
    2023-06-01 23:13

    من دو فقره چک سال ۹۴ قرض دادم به کسی و اون هیچکدوم از چک ها رو پاس نکرد،آیا میتونم شکایت کنم،آیا خیانت در امانت حساب میشه؟آیا این زمان که گذشته باطل نمیکنه خیانت در امانت رو؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-02 23:01

      با سلام
      این موضوع تحت عنوان خیانت در امانت قرار نمی گیرد ولی در صورت اثبات موضوع، می توانید دادخواست حقوقی برای مطالبه وجه علیه طرف مقابل مطرح نمایید

      پاسخ
  • فریاد دستان
    2023-06-05 17:18

    سلام .وقت بخیر.بنده یه تعداد چک صیادی ثبت نشده را بابت پرداخت درازای جنس های خریداری شده پیش شخصی گذاشتم که باهاش معامله روزانه داشتم .ودر طول زمان به دلیل مسدودی حسابم به جای پاس شدن چک ها ا مبلغ چک هارو به صورت واریز برای ایشان واریز میکردم و چک های ثبت نشده پیش ایشان موند .ولی ایشان توسط کارمند بانک یا شخصی ازداخل بانک چک های بنده رو ثبت زده ب اسم خودش واونهارو برگشت زده ودرحال حاضر حساب های من مسدود شده .با بازرسی بانک مرکزی که تماس گرفتم گفتن کارمندی که بدون اجازه ثبت چک هارو زده خلاف قانون عمل کرده و یه جورایی کلاهبردار ماجرا است .خواستم ببینم هم کارمند بانک هم شخصی ک چک ها پیشش بوده مشمول خیانت در امانت می باشند…و آیا کار کارمند بانک خلاف قانون بوده ..؟؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-13 00:16

      با سلام
      بر اساس قانون چکی که به کسی تحویل داده شده است حتی اگر ثبت نشده باشد صاحب حساب باید وجه آن را پرداخت کند. در خصوص ثبت چک بدون اجازه صاحب حساب با توجه به جدید بودن موضوع رویه واحدی در این خصوص ایجاد نشده است. البته ثبت چک از ناحیه کارمند تخلف اداری محسوب می شود ولی در خصوص طرح دعوای کیفری این موضوع محل تأمل است

      پاسخ
  • امیر
    2023-06-05 21:30

    سلام خسته نباشید
    من ضامن یک نفر شدم که وام خرید کالا از بانک گرفته الان برای کالا ادرس خونه مارو داده کالا هم اومده خونه ما ولی من میگم تا سفته ۵۰ تومان که ضمانتت کردم ندی کالا رو بهت تحویل نمیدم اگر کالا رو تحویلش ندم بره شکایت کنه تکلیف من چی میشه؟
    خواهشن راهنمایی کنید همش تهدید شکایت میکنه چون قصد داره قصدای وامش رو نده سفته بهم نمیده.

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-13 00:20

      با سلام
      با اوصافی که شما توضیح دادید، شما به عنوان امین تلقی می شوید و عدم تحویل کالا می تواند عواقب کیفری داشته باشد. بنابراین قانوناً نمی توانید تحویل کالا را منوط به تحویل سفته یا هر اقدام دیگری نمایید

      پاسخ
  • حامد
    2023-06-07 09:11

    سلام شریک من نسبت به اموال شراکتی که دستگاه و تجهیزات کارخانه بود مرتکب خیانت درامانت محکوم به یک سال حبس شده. اما راجع برگرداندن اموال با توجه به اینکه حرفای متنقاضی میزنه و گاهی میگه اموال رو فروختم گاهی میگه از بین رفته گاهی میگه اصلا چنین چیزی وجود نداشته میخوام بدونم برای بازپس گیری اموالم چه دادخواست حقوقی با چه عنوانی باید مطرح کنم. سهم من از دستگاه ها ۹۰ درصد و شریکم ۱۰ درصد بوده

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-13 00:36

      با سلام
      تعیین عنوان دادخواست، بدون مطالعه پرونده مقدور نیست ولی با توجه به اینکه رای کیفری دارید می توانید به استناد رای مذکور همان اموالی را که در رای آمده است مطالبه کنید

      پاسخ
  • بهمن
    2023-06-07 09:32

    با سلام من یه سی میلیون تومان وام گرفتم و به دوستم دادم و نود میلیون تومان سفته گرفتم که اگر وام را پرداخت نکند به اجرا بذارم یک روز خانه نبودیم به خانمان دست بورد میزنه و سفته ها را میدزده الان هیچی در دست ندارم و وام هم قسط یک ساله پرداخت نشده و بانک به اینجانب فشار اورده که باید پرداخت کنید لطفا رهنمایی کنید چکار باید بکنم

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-13 00:45

      با سلام
      دریافت کننده وام می بایست اقساط آن را پرداخت کند. بنابراین اگر شما مدعی هستید که شخص خاصی اسناد یا سفته های شما را سرقت کرده است در صورتی که امکان اثبات آن را دارید، می توانید بابت سرقت شکایت کنید.

      پاسخ
  • مهدی
    2023-06-09 02:36

    با سلام
    اگر دو برادر ملکی را شراکتی خریده باشند
    و یکی از برادران در قید نباشد. خانواده آن ۸سال در آن اقامت کرده باشد
    بعدا پسر ادعا میکند.من هیچ دینی به شما ندارم.و فروش ملک رو از طرفی انجام داده باشد.آیا عمل او خیانت در امانت است.می توان خسارتی که در این مدت اقامت داشتن هیج هزینه ای پرداخت نکردن دریافت کرد.

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-13 01:05

      با سلام
      اگر مدارک شما اعم از اسناد رسمی یا عادی، اثبات کننده مالکیتتان باشد می توانید بابت تصرف بدون اجازه از متصرفین شکایت کنید و اجرت المثل ایام تصرف را مطالبه نمایید. ضمناً در صورتی که کل ملک را بدون رضایت شما فروخته باشند، تحت عنوان “فروش مال غیر” قابل تعقیب است

      پاسخ
  • امیر
    2023-06-19 13:34

    سلام
    ما برای چک برگشتی که داشتیم چک دادیم برای تمدید به عنوان امانت و اون چک برگشتی پاس شد اما امین چک به عنوان امانت هم به اجرا گذاشت و ته چک با دست خط خودش هم داریم و تاریخ و اینکه نوشته بابت برگشتی با دست خط خودش جرمش چیه و چیکار میشه کرد؟؟
    ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-23 16:10

      با سلام
      با طرح شکایت در دادگاه کیفری و ارائه ته چکی که با دست خط طرف مقابل است، می توانید شکایت کیفری مطرح نمایید

      پاسخ
  • مصطفی
    2023-06-20 15:01

    سلام وقت بخیر یکدستگاه ps4روکرایه دادم از طرف مقابل هم رسید امضا و اثر انگشت گرفتم همراه کارت ملی ولی مراجعه کردم برای برای گرفتن دستگاه اصلآ نیست آنجا آدرس اشتباهی داده آدرسش و از ثنا پیدا کردم خانوادش میگن رفته شهر دیگه الان باید چکار کنم

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-23 15:54

      با سلام
      موضوع مطرح شده توسط شما مصداق اقدام مجرمانه بوده و می توانید در دادسرای محل وقوع جرم شکایت کیفری مطرح کنید

      پاسخ
  • ابوالفضل
    2023-06-22 18:16

    سلام وققتون بخیر
    من حدود نود ملیون پول به یکی از همکارام قرض دادم و قرار بود چند روزه برگردونه که اینکارو نکرد و امروز اومد موتور منو قرض کرد که بره بانک و اون پولو بزنه به حسابم ولی موتورو برداشت و رفت و هیچ خبری ازش نیست و. گوشیشو. خاموش کرد الان من باید چیکار کنم هیچ اطلاعاتی ازش ندارم

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-23 15:36

      با سلام
      در خصوص مبلغی که به ایشان قرض داده اید با اثبات پرداخت اعم از رسیدهای بانکی و… می توانید دادخواست حقوقی مطرح کنید. در خصوص موتور سیکلت می توانید در دادسرا شکایت کیفری کنید. هر دو موضوع قابل رسیدگی می باشد

      پاسخ
  • نگار
    2023-06-23 11:02

    سلام میخام بدونم که من از کسی که ماشینمو چند ساعت ب طور امانی دادم و حالا بعد یک روز نمیاره و میگه هر کاری دوس داری بکن درضمن به ۱۱۰هم زنگ زدم و گزارش نوشته میشه شکایت کنم و قانون برخورد میکنه باهاش؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-23 15:31

      با سلام
      بله؛ موضوع مطرح شده توسط شما مصداق بارز اقدام مجرمانه است. بنابراین با اثبات اینکه خودرو را به طرف مقابل سپرده اید و قرار بوده است که آن را به شما برگرداند، می توانید پرونده خود را پیش ببرید

      پاسخ
  • مهدی یارمحمدی
    2023-08-20 19:03

    سلام من به عنوان راننده با صاحب ماشین قرارداد نوشتیم به صورت دستی که خودرو جهت کار در ساعات مشخصی جهت تامین معاش زندگی در اختیار من باشد و مبلغی را هر روز بابت کمیسیون ایشان و هزینه نگهداری به ایشان پرداخت مینموده به مدت دو ماه.حال پس از دو ماه خودرو به خرج افتاده و دیسک و صفحه سوزانده با نظر به اینکه خودرو نیسان جرثقیل سیار میباشد و خودرو بر بوده و متحمل فشار های زیادی در جاده است.صاحب خودرو اعلام میدارد که در امانتی که به من تحویل شده کوتاهی نموده ام و خودرو دیسک و صفحه سوزانده.و خودرو را از من گرفته و بدون اطلاع بنده قطع همکاری کرده.و مدارک شناسایی من و سفته و مقداری وجه که طلب داشتم از ایشان را نمی‌دهد.و پاسخگوی تماس بنده نیست. سوال این است که آیا دیسک و صفحه جز مصرفی حساب می‌شود یا خسارتی؟آیا من باید با این که هر روز مبلغی را به عنوان هزینه تعمیرات و نگهداری به ایشان واریز مینمودم باز باید خسارت بدهم؟آیا خیانت در امانتی صورت گرفته؟

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-08-25 15:11

      با سلام
      خیر؛ موضوعی که شما بیان کردید قابلیت تسری به عناوین کیفری نداشته لذا اصطحلاک خودرو در اثر کار از جمله دیسک و صفحه موضوعی نیست که در اثر سوء نیت به وجود آمده باشد.

      پاسخ
  • مجنبی
    2023-09-24 22:51

    سلام بنده ۳سال سرپرست انبار دارویی بودم و ۳ نفر انباردار داشتم که کل کار عملیات دست اونها بود الان در آخر سال دارو کسری و اضافه شد که آضافه ها بیشتر از کسری بود انا شرکت از بنده شکایت کیفری حقوقی خیانت در امانت کرده میگه اضافه ها همگی برای من هست ولی کسریها رو تو باید بگی کجا رفته من بایستی چه کار کنم

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-10-05 20:11

      با سلام
      تنها مسیر شما دفاع در همان پرونده کیفری است. با توجه به اینکه اصل بر برائت است، شرکت می بایست خیانت در امانت را علیه شما اثبات کند. در صورتی که مدارکی بر علیه سه نفر انباردار دیگر دارید می توانید آن را در همان پرونده ارائه کنید ولی در مجموع به شما توصیه می کنم در این خصوص به یک وکیل مراجعه کنید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب سایت