وکیل مالیاتی

وکیل مالیاتی

یکی از منابع تامین هزینه های عمومی کشور از جمله رسیدگی به آبادانی و رفاه عمومی، دریافت مالیات از افراد؛ چه حقیقی و چه حقوقی می باشد. مالیات ملک، مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش افزوده و … از جمله موارد اخذ مالیات از صاحبان اماکن و مشاغل می باشد. شناسایی مودیان مالیاتی و تعیین میزان مالیات مشمول، مطابق با حقوق و قوانین مالیاتی انجام می گیرد که با پیچیدگی هایی همراه است. از این رو در جریان رسیدگی به پرونده هایی که به موازات جرائم مالیاتی تشکیل می شوند؛ بایستی از کمک فردی متخصص در زمینه مالی و حسابرسی که بر قوانین مالیاتی نیز مشرف باشد، بهره مند شویم. وکیل مالیاتی که مسلط به پیشبرد پرونده های مالیاتی باشد، افراد را از پیچیدگی مراحل دادرسی رهانیده و در کسب نتیجه مطلوب یاری می نماید. هم چنین از ایجاد مشکلات مالیاتی جلوگیری نموده و به افراد کمک می کند تا از دام جریمه های سنگین مالیاتی در امان بمانند. برخی مواقع تعیین مالیات های کلان برای صاحبان مشاغل دردسرآفرین بوده و برای رهایی از چنین مشکلاتی بهره مندی از راهنمایی های وکیل مالیاتی گره گشا خواهد بود. هم چنین به موجب اینکه بخش مهمی از فعالیت های مالی شرکت ها را ساماندهی امور مالیاتی دربرمیگیرد، از اینرو بنابه اهمیت بالای آنها، محول کردن این امور به فرد متخصص ضروری می باشد.

لازم به ذکر است که برخی مواقع به موجب عدم اطلاع و ناآگاهی، افراد زیر بار مالیات های گزاف رفته و برای حل اختلافات موجود و هم چنین برای برخورداری از امکان تخفیف و یا تقسیط مالیات بایستی از تخصص وکیل بهره گرفت.

مالیات چیست

همانطور که اشاره شد مالیات وجوهی است که دولت در قبال استفاده ملت از منابع طبیعی و غیرطبیعی از آنان دریافت می نماید تا بتواند منابع تخریب شده را بازسازی نموده و امکانات بیشتری را برای عموم فراهم آورد. افراد حقیقی و شرکت ها و سازمان ها با پرداخت بخشی از درآمد یا سود خود به دولت، در صدد جبران امکاناتی که از آن بهره می گیرند، برآمده و به نوعی هزینه خدمات ارائه شده از جانب دولت برآنها را پرداخت می نمایند. به عبارتی هدف اصلی وضع مالیات، تامین هزینه های مازاد دولت است که پرداخت آن توسط افراد اجباری بوده و عدم پرداخت؛ مشمول مجازات خواهد بود.

مالیات در دو نوع مستقیم و غیرمستقیم تعیین و مطالبه می شود. مالیاتی که برای درآمد، دارایی و ارث دریافت می شود؛ نوع مستقیم و مواردی همچون مالیات بر ارزش افزوده و معاملات نوع غیرمستقیم محسوب می شوند.
کلیه امور مربوط به مالیات از جمله تشخیص مودیان مالیاتی و تعیین میزان مالیات و مطالبه آن، زیرنظر سازمان امور مالیاتی کشور که در سال 1381 تاسیس شد، ساماندهی می شود.

شرکت ها و اشخاصی که به فعالیت اقتصادی می پردازند، بایستی کارنامه مالی خود را در قالب اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی، تقدیم نمایند. البته تسلیم اظهارنامه مالیاتی از طریق سامانه اینترنتی به آدرس https://tax.gov.ir نیز قابل انجام بوده و نیازی به مراجعه حضوری نیست. صاحبان مشاغل می توانند تا 4 ماه بعد از شروع فعالیت کاری، در سامانه ثبت نام نموده و مراتب معاملات خود را به سازمان مالیات اعلام نمایند. در غیر اینصورت مشمول جریمه مالیاتی خواهند شد.

عده ای از افراد به وظایف قانونی خود آشنا و پایبند بوده و در مورد پرداخت مالیات خود نیز قانونمند عمل می نمایند. اما در این بین افرادی که قصد تخلف از قانون مالیات و پنهان کاری و عدم پرداخت مالیات را داشته و از اعلام میزان درآمد واقعی و جزئیات معاملات خود به سازمان مالیات امتناع می ورزند و یا با فریب دستگاه های دولتی میزان مالیات کمتری پرداخت می کنند؛ مرتکب فرار مالیاتی و جرم شده و در صورت آشکار شدن بایستی جریمه پرداخت نمایند.

مراجع قضائی جرائم مالیاتی

  1. مراجع شبه قضائی اداری: شورای حل اختلاف بدوی، شورای تجدیدنظر، شورای عالی مالیات که به حل اختلافات بین مودیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی می پردازند.
  2. مراجع نظارتی: هیئت عالی انتظامی مالیاتی، دادستانی انتظامی مالیاتی که وظیفه کنترل سازمان مالیات را برعهده داشته و بر اعمال کارکنان نظارت و به تخلفات آنان رسیدگی می نماید.
  3. دادگاه ویژه جرائم مالیاتی: به جرائم مالیاتی رسیدگی می نماید.
  4. سازمان طرح جامع مالیاتی: به جمع آوری اطلاعات مالیاتی می پردازد.

وکیل مالیاتی خوب

  • داشتن تجربه کافی
  • مهارت در حل اختلافات مالیاتی
  • مسلط به مقررات مربوط به مالیات
  • برخورداری از توانایی ارتباط بالا
  • پیگیری به موقع و صحیح مراتب اداری
  • تهیه و تنظیم به موقع اظهارنامه مالیاتی
  • کنترل به موقع امور حسابرسی شرکت ها
  • کمک به افراد برای بهره مندی از بخشودگی مالیاتی
  • توانایی کافی در ارائه وکالت در انواع زمینه های مالیاتی
  • آگاهی از تمام امورات جزئی مربوط به تعیین میزان مالیات
  • دقت در بررسی صورت حساب ها و تلاش برای کاهش میزان مالیات پرداختی
  • راهنمایی صاحبان مشاغل و هدایت آنان در مسیر قانونی و توام با امنیت مالی
  • به روز بودن اطلاعات تخصصی و تبصره ها و بخشنامه ها در زمینه قوانین مالیات
  • ضرورت در تسلط وی به قوانین اجتماعی به موجب ارتباط نزدیک قوانین تامین اجتماعی و قوانین مالیاتی

انواع زمینه های اخذ مالیات

  1. مالیات بر ارزش افزوده: دریافت مالیات از اشخاص برای کالاها از تولید تا مصرف
  2. مالیات بر درآمد: اخذ مالیات از افراد مطابق با حقوق دریافتی یا میزان کسب درآمد آنها
  3. مالیات بر ارث: مالیاتی که برای تمامی اموال متوفی اعم از منقول و غیر منقول تعیین می شود.
  4. مالیات بر دارایی: افراد موظف اند به ازای ثروت و مستقلات خود مبلغی را به عنوان مالیات بپردازند.
  5. مالیات بر املاک: مالیات خرید و فروش، مالیات اجاره، مالیات ساخت و ساز، مالیات خانه های خالی از سکنه
  6. مالیات بر مشاغل: افرادی که به فعالیت اقتصادی می پردازند، بایستی مالیاتی که مطابق با معاملات و سود و زیان آنها که به میزان 25 درصد از سود خالص تعیین می شود را بپردازند.

اعتراض به مالیات با وکیل مالیاتی

برخی مواقع به موجب اشتباه کارشناس تشخیص و تعیین مالیات، میزان مالیات بیشتری، از افراد نسبت به مقدار قانونی آن مطالبه می گردد. در چنین شرایطی امکان اعتراض به برگ تشخیص مالیات برای مودی وجود داشته و می تواند ظرف مدت 30 روز نسبت به اعتراض اقدام نماید و تقاضای بررسی مجدد نماید. چنانچه بعد از بررسی اعتراض وارده صحیح باشد، برگ تشخیص اولیه منسوخ می شود. در غیر اینصورت درآمد فرد معترض تعدیل می گردد. برخی مواقع نیز پرونده به شورای حل اختلاف مالیاتی بدوی ارجاع داده می شود. در صورتی که فرد به رای صادره از شورا نیز معترض باشد؛ شورای تجدیدنظر به ادامه پرونده رسیدگی می نماید. جهت اعتراض به رای صادره از شورای تجدیدنظر نیز باید به شورای عالی مالیاتی مراجعه نمود. حالت دیگری نیز وجود دارد که ممکن است افراد بعد از پرداخت مالیات مقرر، متوجه شوند که میزان پرداختی آنها بیش از حد بوده است. در چنین وضعیتی باید اقدام به درخواست استرداد نمایند. میزان اضافه پرداختی بایستی تا 3 ماه به آنها عودت داده شود؛ در غیر اینصورت خسارت 2 درصدی به موجب دیرکرد به مبلغ استرداد افزوده می شود.

کلام پایانی

مدیریت صحیح کسب و کار در گرو پیشبرد اهداف توام با قانون است. قصور و بی اعتنایی نسبت به مسئله مهم مالیات منجر به فروپاشی سرمایه و کسب و کار افراد می گردد. برای برخورداری از پشتیبانی و دادرسی مالیاتی و جهت مواجهه با قوانین سرسخت سازمان امور مالیاتی کشور، بایستی همواره از مشاوره و تخصص وکیل مالیات بهره مند شویم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

خروج از نسخه موبایل