وکیل خانواده

وکیل خانواده

از جمله دعاوی اختصاصی موجود، دعاوی خانواده است که در حوزه تخصصی وکیل خانواده قرار می گیرد. اکثر دعاوی خانواده، دعاوی بین زوجین است. از این رو پرونده های دادخواست طلاق در دادگاه ها روی هم انباشته شده است. اختلاف عقاید، اخلاق و رفتار از جمله دلایل بروز اختلاف بین زوجین و تصمیم به جدایی است. اختلافاتی که ممکن است در نامزدی و بعد از عروسی و زیر یک سقف، بروز نماید.

از دیگر علل اختلافات بین زوجین، می تواند مسائلی از قبیل موارد زیر باشد:

در پی بروز اختلاف زوجین و ارائه دادخواست طلاق از جانب یکی از آنها، موضوعات زیر جزو مهم ترین مسائل مورد رسیدگی خواهند بود:

علل ضروری مشورت با وکیل خانواده

تجربه بالای وکیل خانواده در پرونده های مربوط به خانواده، تخصص وی در امور خانوادگی و آگاهی از روند قضائی دعاوی خانواده؛ در دستیابی به خواسته مورد نظر طرفین در مراجع قضائی الزامی است. افراد عادی بدون هیچ علم و تخصصی در ارتباط با حقوق و قضا به هیچ وجه به تنهایی قادر به احقاق حق خود نخواهند بود. اولین قدم پیگیری قضائی یک دعوی، تنظیم دادخواست است. نگارش دادخواست صحیح تاثیر بسزایی در نتیجه دادرسی خواهد داشت. چنانچه فرد در همان ابتدا اولین گام را اشتباه بردارد، منجر به رد دادخواست وی خواهد شد. چه برسد دستیابی به موفقیت در مراحل دادرسی. البته لازم به ذکر است در پرونده های ساده میتوان تنها با مشورت گرفتن از وکیل و آشنایی کامل با مراحل و جوانب پرونده، خود به تنهایی اقدامات لازمه را انجام داد. بنابراین حداقل بایستی قبل از هر اقدام قضائی، با یک وکیل مجرب مشورت نمائیم. در دعاوی خانوادگی، حضور وکیل خانواده به موجب تشکیل جلسات متعدد و در حد نیاز با زوجین بدون هیچ محدودیتی، الزامی به نظر می رسد. زیرا تشکیل جلسات متعدد در مراجع قضائی امکان پذیر نبوده و احتمال عدم موفقیت در دادگاه برای فردی که وکیلی برای خود اخذ نکرده بالاست.

حتی گفتنی است که در طی جلسات بین وکلا و زوجین امکان سازش بین آنها بدون نیاز به هرگونه اقدام قضائی نیز امکان پذیر است. وکیل خانواده با توجه به برخورداری از علم کافی در ارتباط با مسائل خانوادگی، تمامی راهکار های موجود را به موکل خویش ارائه نموده و در احقاق حق وی بسیار کمک کننده خواهد بود. هرگونه اقدام اشتباه منجر به آسیب رسیدن به اساس خانواده و به خصوص فرزندان خواهد شد. حتی اگر هر کدام از زوجین در دعوی خانواده، با صرف زمان طولانی و در پی آن هزینه های گزاف مراحل دادرسی به خواسته خود دست یابند، باید بدانند که دست از لجبازی و اختلافات جزئی برداشته و تمام تلاش خود در حفظ حریم خانواده خود و بخصوص در محافظت از فرزندان خویش به کار گیرند. تسریع در روند پرونده از جمله الزامات داشتن وکیل در دعاوی خانوادگی است.

اختلافات بروز یافته بین زوجین حالت های متفاوتی داشته و تشخیص نحوه برخورد با مشکلات با فردی است که آشنا به مسائل و مشکلات خانوادگی بوده و با بررسی تمام جوانب بهترین راهکار را ارائه نماید.

  • حالت اول: یکی از زوجین و یا هر دو آنها تصمیم جدی به جدایی داشته باشند. در این حالت مراحل طلاق یا به صورت طلاق توافقی انجام گرفته و یا با اقدام وکیل و ارائه ادله قابل قبول برای دادگاه، حکم طلاق صادر می گردد.
  • حالت دوم: زوجین تصمیم به جدایی نداشته اما یکی از آنها درصدد اصلاح رفتار همسر خویش باشد. وی می تواند با مراجعه به وکیل خانواده و مشورت با وی، تذکر جدی به همسر خویش دهد که عدم اصلاح وی منجر به جدایی آنها خواهد شد. در این حالت وکیل با دعوت از همسر وی، او را با عواقب و جنبه های مختلف رفتار و اعمال وی آگاه کرده و مراتب اصلاح وضعیت زندگی آنان را عملی خواهد کرد.
  • حالت سوم: گاهی نیز هدف موکل از مراجعه به وکیل خانواده حل اختلافات جزئی است. در این حالت زوجین به همدیگر علاقمند بوده و هدف آنها دریافت مشاوره حقوقی است‌. در چنین شرایطی وکیل خانواده، زوجین را به مشاور خانواده ارجاع داده و آنها را در حد لزوم راهنمایی می نماید.

خصوصیات و وظایف وکیل خانواده

  • از جمله وظایف وکیل، در اقدام نخست، تلاش جهت برقراری سازش بین طرفین دعوی است و در صورت عدم حصول سازش، بایستی اقدامات قانونی لازم را به عمل آورد.
  • ارائه مشاوره کامل و دقیق و با تمام جزئیات به وکلا
  • تجربه و اطلاعات کافی، قدرت بیان، تخصص در امور خانواده و آگاه به مطالب روز دنیا
  • صداقت، مسئولیت پذیری و تعهد باید جزو ویژگی های وکیل خانواده باشد.
  • تخصص کافی در ارائه و اثبات ادله به قاضی پرونده
  • تخصص در انجام تمام مراحل قضائی و دادرسی به صورت صحیح و قانونی
  • دریافت اطلاعات اساسی و لازم در ارتباط با پرونده مربوطه از موکل
  • انتخاب راهکار صحیح جهت اقامه دعوی
  • مدریت اوضاع و پیش بینی تمامی جوانب احتمالی پرونده
  • محافظت موکل از آسیب های حقوقی احتمالی
  • آگاه ساختن موکل از مراتب و مسائل حقوقی مربوطه
  • دانش و اشراف کافی به قوانین حقوقی به ویژه قوانین مربوط به دعاوی خانواده
  • دفاع از حقوق موکل با تمام قوا در تمام مراحل دادرسی، حتی بدون حضور موکل در جلسات دادگاه
  • انجام اقدامات بدون حتی یک اشتباه کوچک

جرایم مرتبط با دعاوی خانواده و نیازمند وکیل خانواده

  • عدم پرداخت نفقه زوجه
  • عدم انجام وظایف حضانت
  • انکار نکاح
  • فریب در ازدواج

چنانچه زوج از پرداخت نفقه به زوجه ای که از همسر خویش تمکین می نماید، خودداری کند؛ مرتکب جرم شده و به مجازات حبس تعزیری درجه 6 محکوم می شود و زوجه می تواند جهت دریافت حق خود از وکیل خانواده کمک گیرد. در مواردی که شخص مسئول حضانت فرزند از انجام تکالیف خود امتناع نماید، وی به لحاظ قانونی مرتکب جرم شده و در وهله اول به پرداخت جزای نقدی محکوم می شود و در صورت تکرار جرم، به اشد مجازات محکوم خواهد شد. در چنین حالتی فرد مرتکب می تواند با داشتن وکیل خانواده، جهت واگذاری حضانت اقدام نماید. مجازات فردی که در دادگاه رابطه زوجیت خود را انکار نماید و یا به دورغ ادعای زوجیت با دیگری را داشته باشد، به حبس تعزیری درجه 6 و یا پرداخت جزای نقدی محکوم می شود.

ادعاهای دروغین قبل از ازدواج از قبیل موقعیت شغلی خوب، تحصیلات عالی و ثروت زیاد؛ فریب طرف مقابل ازدواج تلقی شده و مجازات چنین شخصی محکومیت به حبس تعزیری 6 ماه تا 2 سال خواهد بود.

کلام پایانی و جمع بندی

همان طور که قبلا اشاره شد جهت دستیابی به نتیجه مطلوب در دعاوی خانوادگی، مشورت با وکیل خانواده و در صورت لزوم سپردن پرونده به وی جهت احقاق حق ضروری است. در صورت نیاز به وکیل خانواده و دریافت مشاوره می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر سوالات خود را بپرسید و با وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.

مطالب پیشنهادی دیگر: وکیل طلاق / طلاق توافقی / طلاق در قانون ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

خروج از نسخه موبایل