مجازات زنا

مجازات زنا

در ابتدا باید بدانیم زنا چیست و چه تعریفی در قانون و دین اسلام دارد. در واقع، افرادی که بدون علقه زوجیت (صیغه محرمیت) روابطی به دور از شرع و قانون با هم برقرار کنند، رابطه آنها نامشروع شمرده شده و چنانچه این ارتباطات به برقراری رابطه جنسی ختم شود، عمل آنها زنا محسوب می شود. در حالت کلی به آمیزش جنسی از راه نامشروع بین زن و مرد، زنا گویند. یعنی رابطه جنسی بین زن و مرد، بدون عقد دائم یا موقت، انجام گیرد که منجر به دخول(مهبل یا معقد) شده و همراه با آمیزش باشد. چنان چه دخول از جلو(مهبل) انجام گرفته ولی به مقدار ختنه گاه صورت نگیرد، زنا محسوب نمی شود. به زبان ساده تر لمس بدن زن یا دختر نامحرم طبق هر شرایطی گناه و حرام است ولی زنا محسوب نمی شود. به مردی که مرتکب زنا شود، زانی و به زن زناکار زانیه گویند و بچه ای که از این طریق به وجود بیاید، زنا زاده گویند. زنا در دین اسلام گناه بزرگیست و خداوند متعال در قرآن، انسان ها از ارتکاب به این گناه کبیره منع فرموده است. همچنین مجازات زنا در قانون بصورت کامل تشریح شده است.

انواع زنا در قانون

  • زنا با محارم
  • زنای به عنف
  • زنای محصنه
  • زنای غیر محصنه

مجازات زنا با محارم

بدین معناست که مرد زناکار با زنی که با وی وارد رابطه نامشروع می شود، نسبت فامیلی داشته باشد. یعنی آن زن جزو محارم نسبی وی باشد و ازدواج کردن با آن زن بر او حرام باشد. برای مثال (مادر، دختر، خواهر، دختر خواهر، دختر برادر، خاله، عمه). به دلیل وجود بحث بی آبرویی در زنا با محارم و ممنوعیت اجرای مجازات در عموم، حکم سنگین بر این زنا در نظر می گیرند. طبق نظر برخی از فقها مجازات زنا با محارم، اعدام است. ولی در بعضی از روایات آمده است: باید با شمشیر یک ضربه برگردن او بزنند حتی اگر زنده بماند و درصورت زنده ماندن نباید مجددا اعدام شود و تا زمان مرگش حبس می گردد. حکم اعدام در زنا با زنی که به واسطه شیر خوردن یا ازدواج، محرم شده اند مثل محرمیت با مادر زن، محل اشکال است. ولی نسبت به زن پدر(نامادری) حکم قبلی جاری هست. در این حکم، مجرد یا متاهل بودن فرد زنا کننده فرقی نمی کند. در زنا با محارم اگر زن، خود راضی به زنا باشد آن زن نیز باید اعدام گردد. در ارتباط با حکم زنا با محارم، برخی از فقها تاکید بر آن دارند که زن زنا کننده باید سنگسار گردد و یا یک ضربه بر گردن وی زده شود.

مجازات زنای به عنف

به معنای تجاوز به عنف و یا به زبان ساده تر، اگر شخصی به زور یا به شکل آدم ربایی زنی را وادار به زنا کند، در صورتی که زن راضی نباشد و با تهدید و زور به وی تجاوز گردد؛ زنای به عنف محسوب می شود. یکی از قشرهایی که به طور مکرر مورد تجاوز و زنای به عنف قرار می گیرند، قشر کارگران می باشد. اگر آدم ربایی انجام شود و در طی آن تجاوز، قبل از مجازات زنا باید نسبت به آدم ربایی تصمیم گیری شده و سپس حکم تجاوز را پزشک قانونی صادر می کند. مجازات تجاوز به عنف در کشورهای مختلف به شکل های متفاوتی صورت می گیرد. ولی در کشور ما حکم آن 1000 ضربه شلاق و بعد از آن اعدام بین عموم است. لازم به ذکر است اگر زنای به عنف در ارتباط با دختر باکره باشد، مجازات مرتکب علاوه بر اعدام، پرداخت مهر المثل یا ارش البکاره است.

مجازات زنای محصنه یا محصن

به زنایی گفته می شود که فرد زنا کننده(چه مرد و چه زن) متاهل باشد. یعنی دارای همسر دائمی باشد و نزدیکی و رابطه جنسی در هر زمان امکان پذیر باشد ولی با این حال باز تن به زنا دهد. در این مواقع به مرد متاهلی که زنا انجام می دهد، محصن و به زن متاهل زنا کننده، محصنه گویند. گاهی اوقات زنای فرد متاهل، زنای محصنه یا محصن محسوب نمی شود. در مواردی که شخص با فرد دیگر رابطه جنسی برقرار کند، به هنگامی که همسر شخص در وضعیت نفاس، حیض، حبس، مسافرت یا بیماری هایی که جان هر یک از طرفین را به خطر بیندازد، باشد. مثل ایذر و سفلیس که زوجین را از احصان(نزدیکی) منع می کند. به عنوان مثال ساده تر، فرض کنید شخصی در حبس طولانی مدت باشد و همسر وی در غیاب او با فرد دیگری زنا کند. در این حالت عمل او حکم محصنه را ندارد.

  • مجازات زن مرتکب به زنا محصنه: 100 ضربه شلاق، سنگسار
  • مجازات مرد مرتکب به زنا محصنه: 100 ضربه شلاق، تبعید از محل سکونت به مدت 1 سال و تراشیدن سر

مجازات زنای غیر محصنه

زنای غیر محصنه به زنایی گفته می شود که فرد مجرد بوده و فاقد همسر دائم باشد یا شرایط احصان(نزدیکی) بین زن و مرد وجود نداشته باشد.

  • مجازات مرتکبین: بار اول 100 ضربه شلاق
  • مجازات در صورت تکرار آن برای بار چهارم: اعدام

نکات مهم در خصوص زنا و مجازات قانونی آن

مرجع صالح رسیدگی به جرم زنا، دادگاه کیفری یک است و از جمله راه های اثبات زنا عبارتند از اینکه:

  • خود شخص اقرار کند.
  • تعداد 4 نفر، شهادت زنا دهند.
  • قاضی بر حسب نظریه پزشکی قانونی علم به زنا داشته باشد.
  • شواهد و قرائن ثابت کننده جرم باشند.
  • با شهادت 4 نفر مرد عادل یا 3 مرد و 2 زن، فرد زنا کننده باید سنگسار شود.

لازم به ذکر است چنانچه شخص اقرار کند و شخص موقع سنگسار از گودال فرار کند حتی بدون اینکه سنگ بر او برخورد کند، او را به گودال سنگسار برنمی گردانند و لازم به اجرای دوباره حکم نیست. ولی در شرایطی که 4 نفر شهادت دهند، حتی اگر از گودال فرار کند نیز دوباره به گودال سنگسار برمی گردانند تا به قدری سنگسار شود تا بمیرد.

کلام پایانی و جمع بندی موضوع مجازات زنا

مهمترین دلیل سوق افراد متاهل به سمت برقراری رابطه نامشروع منجر به زنا، نارضایتی جنسی و عاطفی زوجین در روابط زناشویی است که باعث بروز خیانت بین آنها می شود. البته ناگفته نماند که برخی از افراد به خاطر تنوع طلبی دست به خیانت زده و مرتکب زنا می شوند. از این روست که ارجاع پرونده های خیانت به دادگاه ها افزایش یافته و در این بین افرادی که مورد ظلم و خیانت واقع شده اند، جهت دستیابی به حقوق خود نیازمند دریافت مشاوره و خدمات حقوقی خواهند بود. وظیفه ما وکلا یاری شما در چنین شرایط سخت و عذاب آور و مهم تر از آن احیای حقوق شماست.

در صورت نیاز به وکیل و یا دریافت مشاوره حقوقی می توانید با شماره 09120708310 تماس حاصل فرمائید.

5 دیدگاه. Leave new

  • به استناد ماده 225 قانون مجازات اسلامی مجازات مرد و زن محصن زانی و زانیه(زنا کننده و زنا دهنده ) رجم یا همان سنگسار می باشد اما در اینجا فقط مجازات محصنه رو رجم ذکر شده

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-06-23 16:14

      با سلام
      بله در معنای دقیق کلمه مجازات مذکور برای زن (محصنه) و مرد (محصن) می باشد. ضمناً به نظر می رسد هر دوی آنها در قانون زنا کننده باشند (زنا دهنده اشتباه است)

      پاسخ
  • خدا انشالله عاقبت و آخرت همه ما را بخیر کند الهی آمین

    پاسخ
  • سلام حکم زنای جمعی که متاسفانه باب شده چیست

    پاسخ
    • گروه وکلای سایا
      2023-08-25 15:44

      با سلام
      در قانون حکم جداگانه ای در خصوص زنای جمعی وجود ندارد و احکام آن همان احکام زنای بین دو نفر است

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

خروج از نسخه موبایل